Het Baohuis in Amsterdam West is de nieuwe Bao Heaven

Sommige mensen gaan voor hun comfort food naar burgerzaken, de snackbar, of restaurant de Gouden Bogen oftewel de MacDonald’s. Mijn ultieme go-to als het aankomt op comfort food zijn vaak tot wel Bao Buns. En waar een aantal jaar geleden dit nog weinig te vinden was in Amsterdam, zie je het tegenwoordig des te meer — en terecht! Zeker met een lekkere cocktail erbij (of Aziatisch biertje, die zijn ook top) en ik ben tevreden. Laat dat nou ook het recept zijn van de nieuwe spot in Amsterdam West, genaamd Baohuis. Geloof me; hier wil je heen.

Door Wieke Veenboer

Chef achter Baohuis in Amsterdam kan je al kennen van een aantal spots. Justin Brown was namelijk ook al werkzaam bij de Bao Bar bij Bar Karakter (waar je het dan weer kon combineren met karaoke, ook niet een verkeerde combi kan ik je vertellen). En binnenkort opent hij dus zijn nieuwe spot, aan een van de leukste parken (misschien wel de leukste) van Amsterdam: het Westerpark. Op de Van Limburg Stirumstraat, om precies te zijn. Vroeger zat hier Graaf Leopold en as we speak wordt er druk verbouwd om het Baohuis zo snel mogelijk open te krijgen. En wellicht kunnen we hier ook wel wat karaoke verwachten? De mannen aan het roer zijn, naast Justin Brown, namelijk de twee eigenaren van Bar Karakter. Je hoort het; een top combinatie.

Ben je niet zo’n fan van Bao buns? Kan ik me haast niet voorstellen, maar goed, ieder zo z’n smaak natuurlijk. In dat geval hoef je deze spot niet over te slaan, want er zullen ook andere Asian streetfood gerechten op de kaart komen. En laten we die cocktails vooral niet vergeten! En als we de geruchten mogen geloven, wordt dit ook een fijne plek om tot ’s avonds laat te blijven dansen. Wat dat betreft krijg ik toch wel écht hoop op de karaoke set die hier prima bij zou passen… 

Definitieve openingsdatum is helaas nog niet bekend, maar de schatting is de eerste week van juni. Prima timing, zodat we na een dagje Westerpark bij het Baohuis mooi kunnen afsluiten.

andere artikelen