Amsterdam Cocktail Week 2018: hier moet je zijn!

Van 5 t/m 11 maart is het tijd voor de tweede editie van de Amsterdam Cocktail Week en dat betekent dat je bij 45 verschillende bars en restaurants terecht kunt voor exclusieve cocktails. Wij hebben voor je uitgezocht welke plekken zeker een bezoekje waard zijn deze week. 

Pulitzer's Bar | Hendrick's Gin 

In Pulitzer's Bar draait het deze hele week om Hendrick's Gin. Op het menu staat onder andere de 'Dill Me In', een opmerkelijke combinatie van 50ml Hendrick's Gin, een scheutje Lemon & Dill Cordial, drupjes mintbitters en ijsblokjes van komkommerwater. Daarnaast heeft head-bartender Andrei Talapanescu speciaal voor deze week de Martini in Diguise gecreëerd. Op het eerst oog lijkt dit drankje misschien een classic Dirty Martini, maar laat je niet misleiden…

Adres: Keizersgracht 234, Amsterdam

Kanarie Club | Below Vodka

Bij de Kanarie Club serveren ze The French Asian, een uitdagende en zintuig prikkelende cocktail met Below Vodka, rijstwijn en tabasco lime siroop met citroen en gember als garnering. Maar ook de non-alcohol lovers zijn hier aan het juiste adres. Speciaal voor hen shaken de bartenders in een 'munt' van tijd de Bio Liquorice Mojito in elkaar, een minty Mojito met dropsiroop. 

Adres: Bellamyplein 51, Amsterdam

Bluespoon Bar | Belsazar 

Bluespoon blijft je verbazen met hun eigentijdse hardcrafted cocktails. Het klassieke vakmanschap van de bartenders komt duidelijk terug in de pure ingrediënten zoals handgeplukte kruiden, verse sappen en huisgemaakte siropen. Ook tijdens deze Amsterdam Cocktailweek staan creativiteit en originaliteit hoog in het vaandel met de twee speciaal ontwikkelde cocktails The Fruits of Our Labor en Leaf of Absence. 

Adres: Prinsengracht 587, Amsterdam

Opening Jupiner & Kin

Amsterdam heeft er met Jupiner & Kin een nieuwe cocktailbar bij, die donderdag 8 maart tijdens de Amsterdam Cocktail Week geopend wordt. Maak tijdens deze dagen kennis met de signature cocktails en kleine gerechten. En dat allemaal op de 21e verdieping van het QO Hotel en dus met een prachtig uitzicht over de stad. 

Adres: Amstelvlietstraat 4, Amsterdam

Arriba Arriba

Bij de nieuwste hotspot (waar voorheen Mazzo zat gevestigd) op de Rozengracht staat de Crafted Paloma deze week in de schijnwerpers. Mocht je geen alcohol drinken, dan kun je kiezen voor de non-alcoholische cocktail Arriba Tonic. Bestel er een lekker Mexiaans streetfood gerechtje bij en je avond is compleet. 

Adres: Rozengracht 114, Amsterdam

Het volledige programma van de Amsterdam Cocktail Week vind je hier

andere artikelen