Altijd goede wijn in huis? Dat kan met de Vinobox

Ik ben dol op wijn en trek regelmatig een fles open. Inmiddels weet ik een beetje wat voor een wijn ik moet kopen, maar alsnog gaat dit weleens mis. Bijvoorbeeld als ik na een dag werken geen zin heb om ellenlang boodschappen te doen en even snel een fles wijn uit de schappen van de AH meeneem. Als dit wijntje vervolgens blijkt tegen te vallen kan ik hier echt van balen. Met de Vinobox is dit verleden tijd. In de box zitten wijnen die beter zijn dan de prijs doet verwachten en ze worden ook nog eens bij je thuisbezorgd!

Door: Albertine Pomper

Flip en Lionel zijn de oprichters van de Vinobox. Zij willen je helpen om extra van het leven te genieten want iedereen verdient een goed glas wijn op tafel. Ze garanderen goede wijn, tegen de juiste prijs. Om dit voor elkaar te krijgen proeven Flip en Lionel ongeveer 30 wijnen per week. Voordat ze een wijn in hun assortiment opnemen, stellen ze zichzelf de vraag: zou ik deze wijn zelf schenken op mijn verjaardag?

De Vinobox is makkelijk te bestellen. Allereerst kun je kiezen uit drie categorieën; goed, beter of best. Met het stijgen van de prijs worden de wijnen complexer van geur en smaak.

Vervolgens kun je aangeven of je de box maandelijks of tweemaandelijks zou willen ontvangen, of je voorkeur hebt voor wit/ rood/ rosé en of je 6,12 of 18 flessen wilt bestellen. Ik ga de ‘beter’ box testen met daarin zes flessen wijn. Kosten: €49.-

Ik ben zo blij als een klein kind als de Vinobox bij me thuis bezorgd wordt. Door de prachtige houten kist ziet het er gelijk al veelbelovend uit. Ik heb de witte wijnen in de koelkast gelegd en een vriendin gebeld of ze ’s avonds langskomt.

Foto3

Wat zit er in mijn box?

Rood:

  • Leth Blauer Zweigelt Klassik, Oostenrijk, 2013, Blauer Zweigelt
  • Zolla Primitivo Merlot, Italië, 2015, Primitivo & Merlot
  • Implicit Alentejano Tinto, Portugal, 2013, 50% Touriga Nacional, 40% Syrah en 10% Alicant Bouschet

Wit:

  • Welter Grauburgunder Rheinhessen BIO, Duitsland, 2015, Pinot Gris
  • Moroki Sauvignon Blanc, Nieuw-Zeeland, 2015, Sauvignon Blanc
  • Implicit Alentejano Branco, Portugal, 2014, Alvarinho, Viognier en Roussane

Er zitten ook beschrijvingen van de wijnen in en drie recepten die je bij de wijnen kunt maken. Erg handig vind ik.

Samen met mijn vriendin open ik de eerste fles, de Moroki Sauvignon Blanc. Wat een verrukkelijke wijn! Een heerlijke volle en sappige smaak met hints van passievrucht en citrusfruit en een lange afdronk. De fles is dezelfde avond leeg. Ik vind het erg verleidelijk om lekkere wijnen in huis te hebben en eigenlijk wil ik nog een fles open trekken, maar ik houd me in. Later die week drink ik de andere twee witte wijnen op. Allebei goedgekeurd!

Foto8

Over de drie rode wijnen heb ik iets langer gedaan. De Implicit Alentajano Tinto kwam goed van pas bij een etentje met vrienden. De Zolla Primitivo Merlot opende ik op een zwoele zomeravond. Deze wijn is intens, vol en fruitig. Wat mij betreft iets te, maar ik kan me voorstellen dat deze wijn heel erg lekker is bij een goed stuk rood vlees. De laatste fles vond ik de verrassendste van de drie. De Leth Blauer Zweigelt Klassik is erg fruitig en charmant. Zijdezachte, volle structuur, met soepel tannines en een lange afdronk. Echt genieten, tot de laatste druppel.

Heel erg jammer dat mijn Vinobox na deze rode wijnen leeg is. Ik vond het fijn dat ik gewoon een fles uit de box kon pakken zonder te twijfelen of deze wel lekker zou zijn. Het is betaalbaar, gemakkelijk en ook nog eens superleuk om nieuwe wijnen te leren kennen. Wat mij betreft een geslaagd concept!

Wil jij ook een wijnabonnement proberen? Bestel dan nu je eerste Vinobox en krijg één heerlijke fles wijn cadeau. 

Foto’s: Jantine Stoel

andere artikelen