Nieuw in Westerpark: all-day restaurant Bar Kantoor

Het was even stil op het Westergasterrein wat betreft nieuwe restaurants, maar sinds het voorjaar van 2018 is daar met Bar Kantoor verandering in gekomen. In een prachtig monumentaal pand,  waar vroeger het kantoor van de Westergasfabriek huisvestte, kun je nu zeven dagen per week terecht voor ontbijt, lunch, diner of een heerlijke borrel. Op het gigantische zonnige terras of in het trendy ingerichte restaurant. 

Door Anne Tonen

Bij Bar Kantoor, dat onderdeel is van het Conscious Hotel, speelt duurzaamheid een grote rol en dat vind ik een groot pluspunt. Zo zijn het hotel en het restaurant 100% elektrisch en dat betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van gas. Daarnaast bevindt zich in het restaurant een aquaponics waarbij planten en vissen worden gekweekt door middel van een recirculerend aquacultuursysteem en is de ruime zaak ingericht met hele toffe gerecyclede kantoormeubelen.

bar kantoor 111

Dat Bar Kantoor met uitsluitend biologische producten werkt, zal je dan ook niet verbazen. Ontbijten en lunchen (op de kaart staat onder meer Eggs Benedict) hebben we hier (nog) niet gedaan, maar het menu ziet er veelbelovend uit. Net zoals de borrel- en dinerkaart waarvan we wel een aantal gerechten hebben geproefd. Zo begonnen we als voorgerecht met de Steak tartaar met kimchi, zoete aardappel chips en een gepocheerd ei en bloemkool uit de rotisserie met een gepocheerd ei, morilles en tuinbonen. Beide gerechten waren ontzettend lekker en de borden waren met liefde en zorg opgemaakt. 

risotto 111

Het hoofdgerecht was nogal moeilijk om te kiezen, omdat alle gerechten op de kaart ons super lekker leken. Na lang wikken en wegen maakten we een keuze en kwamen we uit op de risotto met brandnetel, brocolli en geitenkaas en geloof me of niet: dit is de lekkerste en meest heerlijke risotto die je ooit in Nederland hebt gegeten. De combi van brandnetel en geitenkaas is goddelijk! Ook de lam met gnocchi, doperwten en zwarte knoflook is zeker een aanrader om als hoofdgerecht te kiezen. Mochten deze combi's van ingrediënten te ingewikkeld voor je zijn, dan kun je ook gewoon kiezen voor een salade met burrata, frietjes of verse vis. 

bar kantoor terras

Qua eten zit je bij Bar Kantoor dus helemaal goed. Voor alleen een goede borrel is het terras/restaurant trouwens ook uitermate geschikt. Op het menu staan heerlijke witte wijnen, zoals de Sauvignon Blanc en de Gruner Veltliner. Laatstgenoemde is perfect om een fles van te bestellen wanneer je met vrienden op een zwoele zomeravond op het terras zitten te genieten van de laatste zonnestralen. Bestel daar een heerlijke charcuterieplank of een kaasplank (van Kef) bij en je borrelavond is compleet. 

Tot slot wil ik graag nog even kwijt dat het personeel van Bar Kantoor, zelfs op zomerse dagen waarop ze het ontiegelijk druk hebben, ontzettend vriendelijk is. Vanaf dag 1, toen het restaurant opende, ben ik er meerdere keren per week geweest en elke keer was de service top en voelde ik me hier ontzettend welkom. Een grote aanwinst voor het mooiste park in onze hoofdstad!

Adres: Haarlemmerweg 8, Amsterdam
Website: www.barkantoor.nl

andere artikelen