Op een gezonde en leuke manier afvallen met Healthy Sisters

De zusjes Najima en Rachida Kharbouch, bekend van hun blog en YouTube-kanaal 'Healthy Sisters', vielen door te sporten en gezond eten samen vijftig kilo af. In hun eerst boek, dat deze week uitkwam, delen de meiden hun tips over hoe je op een gezonde én leuke manier je overtollige kilo’s kwijt kan raken. YourDailyLife was aanwezig bij de boeklancering en sprak met de meiden over hun nieuwe levensstijl.

Door: Anne Tonen

Wat kunnen we verwachten van jullie boek?

“De lezer kan heel veel persoonlijke verhalen verwachten. Zoals onze eigen strijd tegen overgewicht, maar ook hoe belangrijk eten in onze Marokkaanse cultuur is en hoe wij op een gegeven moment de switch hebben gemaakt en samen 50 kilo zijn afgevallen.”

Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?

“We zijn begonnen met hardlopen. Dat is denk ik wel één van onze grootste geheimen. Als je dan op een gegeven moment begint met bewegen dan vind je het daarna zonde om ongezond te gaan eten. Voor ons was het extra hard trainen omdat we veel overgewicht hadden en dat mee moesten slepen. Met voldoende beweging, gezond en zo puur mogelijk eten zijn we de overtollige kilo’s kwijt geraakt.”

Hoe ziet een gemiddelde dag eten en sporten er voor jullie uit?

“We trainen minimaal drie keer per week. Inmiddels hebben we onze eigen hardloopgroepen dus we hebben een goede stok achter de deur omdat we mensen moeten trainen. En qua voeding: zo puur en onbewerkt mogelijk eten. We maken echt alles zelf.”

Geloven jullie in diëten?

“Nee, wij zijn echt anti-diëten. En dat zeggen we omdat we dat allemaal zelf hebben uitgevonden. We hebben ze allemaal uitgeprobeerd dus we kunnen wel zeggen dat we ervaringsdeskundigen zijn op dat gebied. Je valt wel af, maar wanneer je stopt kom je weer net zo hard aan en dan ben je weer terug bij af.”

Wat is jullie ultieme tip voor vrouwen die wat kilo’s kwijt willen?

“Het moet echt een manier van leven worden. Als je gezonder gaat leven en gaat sporten dan gaan die kilo’s er wel af. Natuurlijk mag je cheaten, maar wel met de juiste balans. Het belangrijkste is dat je het gezonde leven als een levensstijl aanneemt. Dus niet als een dieet, maar iets dat je je hele leven aanhoudt.”

Winnen, winnen, winnen: Wij mogen twee exemplaren weggeven van 'Healthy Sisters'. Hoe je kans maakt? Like onze Facebook-pagina en deel dit artikel op je tijdlijn. Meedoen kan t/m zondag 4 juni. 

andere artikelen