Thuis uit eten tijdens lockdown: Eetcafé Schotsheuvel

Dronken worden aan de bar en lekker lang tafelen in je lievelings restaurant. We weten allemaal niet wanneer dat weer kan, maar gelukkig zijn er in Amsterdam genoeg restaurants die een complete maaltijd bij je thuisbezorgen. En omdat jullie vast een beetje inspiratie kunnen gebruiken bespreken wij tijdens de thuisquarantaine elke week een maaltijd die je geproefd moet hebben. Dit keer: de kant en klare maaltijden van eetcafé Schotsheuvel. 

Wie er tijdens de lockdown niet heeft stilgezeten zijn de mannen van het befaamde Wijmpje Beukers. Terwijl hun deuren al lange tijd op slot zitten waren ze creatief genoeg om een nieuw concept te bedenken én vervolgens zelfs een gloednieuwe Franse bistro te openen bij het Museumkwartier op de Banstraat in Amsterdam. Hoewel Schotsheuvel dus nog geen gasten aan tafel heeft mogen ontvangen zijn ze sinds het begin van de eerste lockdown wel open voor take-away. En dat loopt als een trein. 

Wat staat er op het menu?

Van soepen, hoofdgerechten tot desserts. Denk bij een voorgerecht aan een Thom Kha Kai- (7,50 euro) of een kreeftensoep (10,50 euro). Een hoofdgerecht kiezen is trouwens best lastig want je kunt kiezen uit maar liefst zeven verschillende, zoals Wildstoof (12,50 euro), Truffelrisotto (12,50 euro) Eendenbout (12,50 euro) en het populairste gerecht van dit moment: een ouderwetse Mac 'n Cheese met truffel en champignons (12,50 euro). Klassiekkers dus. En dat voor een aardig prijsje. 

SChotsheuvel11

Wat bestellen we?

Bij Schotsheuvel hebben ze genoeg op voorraad dus je kunt altijd even binnenlopen om te bekijken wat je lekker vindt. Zo zie je ook meteen het restaurant dat is ingericht met houten klassieke stoelen en bistrotafeltjes. Eigenlijk is alles van hout en dat maakt het restaurant ontzettend warm, sfeervol en laagdrempelig. 

Bij binnenkomst worden we welkom geheten door een super aardig meisje dat ons in geuren en kleuren verteld over de plannen van het eetcafé. Ook daar gaan voornamelijk Franse klassiekers tegen een zacht prijsje worden geserveerd. Ook heeft het restaurant een uitgebreide wijnkaart. Vanaf 24 euro scoor je al een fles. 

Deze flessen wijn zijn overigens nu ook te koop voor take-away. Vanwege een grote wijnvoorraad thuis kiezen we alleen voor avondmaaltijd. Na enig getreuzel gaan we voor de Franse uiensoep (7,50 euro). Als hoofdgerechten kiezen we de wildstoof (12,50 euro) en op aanraden van het personeel de befaamde Schotsheuvel's truffel mac 'n cheese (12,50 euro). Als dessert kiezen we de pure chocomousse (5,50 euro). 

Omdat ze werken met een grote voorraad is alles binnen no time klaar en krijgen we de maaltijden geserveerd in een tasje met daaraan twee ballonnen en een lief kaartje erbij.  Wanneer ik de deur uitloop voel ik me zelfs een beetje jarig.

Schotsheuvel 1

Hoe smaakt het?

Het eten krijg je mee in bakjes die je thuis nog even moet opwarmen. We beginnen met de Franse uiensoep die je even kort moet opwarmen in de pan. De soep is lekker maar de smaak van uien had wat ons betreft iets sterker gemogen. Natuurlijk was er ook gedacht aan een stukje brood met kaas, die je lekker in de soep kunt dopen. 

Helemaal in onze nopjes zijn we met de wildstoof met rode kool en aardappelpuree. Toen Schotsheuvel net de deuren openden hadden we al eens de eendenbout met bulgur en chimichurri besteld en met deze wildstoof bewijst Wijmpje Beukers dat ze wel weten hoe ze een stukje vlees moeten bereiden. Het vlees is super mals en de puree lekker romig. 

Door naar de bestseller van het menu: de mac 'n cheese en zoals je van zo'n gerecht als deze verwacht is ie best wel heftig. En vooral lekker als je, zoals ik, van truffel houdt. Wel adviseer ik je om dit smeuiige gerecht te delen met je tafelgenoot of misschien het voorgerecht even te skippen. 

We sluiten de avond af met de pure chocomousse met amarenekers. In eerste instantie denk ik: 'ik kan niet meer'. Maar de mousse is ontzettend luchtig en fris door de amarekeners. Nee, dit genot wil je zeker niet aan je voorbij laten gaan. 

Eindoordeel

Voor deze lage prijzen kun je natuurlijk geen sterrenmaaltijd verwachten, maar wat dan wel? Grote porties en dus een goed gevulde maaltijd die je verwacht als je in een eetcafé zit. Het eten is simpel en er is voor ieder wat wils. Wat je moet kiezen? Wat jij lekker vindt, maar onze favorieten zijn toch wel de wildstoof en de eendenbout. 

Eetcafé Schotsheuvel 

Open: maandag t/m zondag
Prijs: Voorgerechten tussen de 7,50 en 10 euro. Hoofdgerechten: 12,50 euro en desserts: 5,50 euro 
Bestellen via: www.schotsheuvel.nl of loop even langs 

Lees ook: Thuis uit eten tijdens lockdown: Miss Hot Pot 

andere artikelen