909 Festival in Amsterdamse Bos intiemer dan ooit

Urenlang zoeken naar je vrienden tussen de mensenmassa is bij 909 Festival in het Amsterdamse Bos niet aan de orde. De negende editie op zaterdag 25 mei voelt ondanks de toevoeging van een derde area intiemer dan ooit tevoren. 

Het is de no-nonsense houding die 909 Festival en zijn bezoekers kenmerkt. Vernoemd naar de legendarische Roland TR-909 drummachine, beroemd en berucht om zijn kenmerkende bass drum en analoge karakter, is 909 Festival al sinds 2011 een feest voor elektronische liefhebbers. Op het programma staan onder meer Speedy J, Marcel Dettmann, Mathew Jonson (live), Magda, Raresh en Kevin Saunderson geprogrammeerd en staan exclusieve b2b’s van Dave Clarke met The Hacker en Âme met Rødhåd op het programma.

Om juist het unieke karakter van 909 Festival te onderstrepen, is ervoor gekozen om de doorontwikkeling van het Festival in intimiteit te zoeken. De belangrijkste verandering is dat de mainstage kleiner wordt qua uitstraling en door het nieuwe ontwerp een intiemere look en feel krijgt. De organisatie heeft veel tijd en energie gestoken in het creëren van een arena-vormige compacte area. Hierbij is er ook voor gekozen om de constructie van het podium te produceren van natuurlijke materialen waardoor de bezoeker het idee krijgt bijna letterlijk vanuit het bos in techno te worden ondergedompeld.

De tweede area wordt voorzien van een natuurlijke overkapping die het geheel deels bedekt.Nieuw tijdens 909 Festival 2019 is de toevoeging van een derde area aan het water. Vanuit een door bomen omgeven kleine houten schuilplaats schotelen onder meer Magda en Raresh de bezoekers hun typerende warme House sound voor. 

Naast dansen wordt er natuurlijk ook voor genoeg eten gezorgd. De organisatie kiest niet voor massaproductie maar autenthiek bereide producten door experts op hun vakgebied. 

Benieuw daar het volledige programma of info over de kaartverkoop? Klik hier

Lees ook:
15 x de leukste festivals die je deze zomer absoluut niet mag missen

andere artikelen