11 x plekken voor een heerlijke paasbrunch in Amsterdam

Dit jaar vliegt wel echt voorbij, nog maar een paar weken en dan is het alweer Pasen. Ik associeer Pasen altijd met een aantal dingen. Namelijk een extra lang weekend maar voornamelijk heel lekker en uitgebreid brunchen. Het liefst met een mimosa of een lekkere cocktail erbij, want van dat extra dagje vrij moet je natuurlijk wel gebruik maken… En veel hotspots in Amsterdam zijn het duidelijk met me eens, er is namelijk weer van alles leuks te doen tijdens dit Paasweekend. Of je nou met kids bent en Paaseieren wilt zoeken of gewoon lekker met familie wilt brunchen met een goed glas wijn — opties genoeg! Om het een beetje makkelijker (en overzichtelijker) voor je te maken heb ik de 8 leukste Paasbrunches in Amsterdam voor je op een rij gezet. Happy Easter!

Door Wieke Veenboer

Credit: Facebook Artis
Credit: Facebook Artis

1. ARTIS

Leukste plek om aan het Paasontbijt te zitten is zonder twijfel de dierentuin. Wèl even vroeg uit de veren, het is namelijk zondag en maandag vanaf kwart over 9 ’s ochtends tot 11 uur. Een uitgebreid ontbijt met croissants, matzes, fruit, een Paasstol en natuurlijk eitjes. Daarna zijn er verschillende rondleidingen in het park. Nice!
Plantage Kerklaan 38 — Facebook event

Credit: Ink Hotel
Credit: Ink Hotel

2. INK Hotel

De Bottomless Brunces zijn inmiddels al een begrip, dus dat deze Paaseditie een succes wordt staat al redelijk vast. Zondag en maandag, om de lekkere tijd van 12.30, begint het. Met heerlijke cocktails (Espresso Martini!), goede brunch gerechten (Eggs Benedict!) en taart als dessert (Red Velvet!). En ja, die unlimited bubbles maakt natuurlijk ook waarom dit een favo blijft.
Nieuwezijds Voorburgwal 67 — Facebook event

Cedit: Hoed & Krelis
Cedit: Hoed & Krelis

3. Hoed & Krelis

Een excuus om aan de mimosa’s te gaan is altijd welkom natuurlijk. En zowel zondag als maandag zit je daarvoor helemaal goed bij de Easter Mimosa Brunch bij deze spot vanaf 11 uur ’s ochtends. Ben je niet echt een vroege vogel? No worries, de brunch gaat hier door tot 7 uur ’s avonds. Top!
Ferdinand Bolstraat 58 — Facebook event

Credit: Mama Kelly
Credit: Mama Kelly

4. MaMa Kelly

 Zowel voor ontbijt als brunch als lunch zit je hier goed; lekker makkelijk. Ontbijt begint al om 9 uur, de lunch om 13.00. Ze serveren hier zowel een Paasmenu of gewoon á la carte. Opties genoeg dus. Maar een must is natuurlijk wel het wijnarrangement. Je kan hier zowel zondag als maandag terecht. Met oog op het wijnarrangement zou ik voor zondag gaan; kan je nog een dagje erna bijkomen. 😉
Olympisch Stadion 35 — Facebook event

bar kantoor 111

5. Bar Kantoor

Blijft een hele fijne spot dit op een dito locatie. Uitzicht op het Westerpark gaat nooit vervelen! Naast een Paasbrunch op zondag en maandag entertainen ze je hier ook met live muziek. Een brunch tafel en biologische prosecco voor slechts € 27,50. Wel even reserveren van tevoren!
Haarlemmerweg 10 — Facebook event

ceuvel1

6. Café de Ceuvel

Paaseitjes zoeken is leuk, hoe jong of oud je ook bent. Dat weten ze bij deze spot in Noord ook en daarom organiseren ze hier zondag en maandag een zoekactie. Dus neem je kleine nichtje, neefje of natuurlijk je eigen kroost mee. Zij voornamelijk zoeken, jij ondertussen aan een PaasIJ van Brouwerij ’t IJ. Lijkt me een prima deal.
Korte Papaverweg 4 — Facebook event

Credit: BAK
Credit: BAK

7. BAK

Voor de echte Bourgondiërs is dit de plek waar je moet zijn op Paaszondag. Voor € 70,- krijg je een uitgebreid lunch menu en een aperitief. Omdat het een héél uitgebreid lunch menu is, is het alleen mogelijk om om 12.30 of om 13.00 te komen. Maar dan ben je wel meteen de hele middag bezet èn is de kans groot dat je voorlopig wel even vol zit.
Van Diemenstraat 408 — Facebook event

8. Winehouse SOMM

Ook uitgebreid, maar iets minder dan de voorganger. Hier zit je goed voor een 5-gangenmenu voor € 53,-, inclusief wijnarrangement € 96,-. Dit doen ze hier op zondagavond (dus heb je overdag tijd om met de familie te brunchen) en ben je de dag erna nog lekker vrij. Even jezelf in de watten leggen dus!
Baffinstraat 1 — Facebook event

baut adam

9. BAUT

Wie gek is op steak tartaar, eggs benedict en ceviche kan terecht bij het leukste, mooiste en lekkerste restaurant van de Spaarndammerbuurt. Bij pop-up restaurant BAUT, krijg je dit niet allemaal voor jezelf maar deel je alle gerechten met je tafelgenoten. Veel beter, want zo valt er meer te proeven. Een shared paasbrunch kost 27 euro per persoon en vanaf 12.00 uur ben je welkom.

Spaarndammerstraat 460 

c amsterdam

10. C. Amsterdam

Vanaf de opening, drie jaar geleden, zijn wij groot fan van C, dat staat voor Celsius. Naast een a la carte lunch biedt C. Amsterdam op zondag een 3-, 4 of 5-gangen lunchmenu op basis van hun temperaturen concept. Wie gek is op asperges moet zeker langskomen want deze klassieker staat deze dag centraal en zul je op drie verschillende temperaturen proeven. Ga je voor C; proef dan ook een paar cocktails van de kaart want hier drink je de lekkerste van de stad!

Wibautstraat 125 – Facebook event

© Jaap Beyleveld
© Jaap Beyleveld

11. ZUID

Bij ZUID kan je vanaf 11.00 uur terecht voor een volle driegangenlunch met bubbels, bloody mary's en G&T's. Tip: blijf vooral lekker lang hangen want vanaf 15.00 uur serveert ZUID oesters voor 1 euro per stuk. Yes!

Stadionweg 320 – Facebook event

andere artikelen