Vergeet brunchen op zondag, vergeet al helemaal brak in je bed liggen, zondagen zijn tegenwoordig voor oesters met champagne of wijn. Oké, en op sommige plekken beginnen ze al op zaterdag – hoor je mij ook niet over klagen. Of je nou het weekend ermee afsluit of begint, oesters zijn altijd welkom! En ook een stuk gezondere snack dan de bitterbal. šŸ˜‰ Wil jij dit weekend ook aan de oesters? Check hieronder de leukste spots waar je in het weekend terecht kunt. 

Door Wieke Veenboer

Rayleigh & Ramsay

De leukste wijnbar(ren) in Amsterdam als je het mij vraagt. Zo’n 100 wijn en allemaal op glas. Ook is het personeel altijd vriendelijk en helpt je graag met het uitzoeken van de wijn die bij jou past. En, ook heel fijn, op zaterdag hebben ze hier bij beide locaties oesters voor één euro! Dat is nog eens goed de zaterdag inluiden.

Meerdere locaties, Amsterdam
rr.wine

Credit: The Seafood Bar
Credit: The Seafood Bar

The Seafood Bar

Tsja, met een naam als dit is het natuurlijk niet heel gek dat je hier goed zit voor oesters. Inmiddels alweer drie locaties in Amsterdam, dus de kans is groot dat er eentje vlakbij jou in de buurt zit. Kleine tip erbij, ga hier ook zeker een keer heen voor de Fruits de Mer! Zó lekker. Maar ook qua oesters hebben ze een uitgebreide kaart, dus laat je zeker adviseren door het personeel.

Meerdere locaties, Amsterdam
theseafoodbar.com

Credit: Razmataz
Credit: Razmataz

Razmataz

Deze spot is haast niet meer weg te denken op het Hugo de Grootplein. Binnen zit je hier zeker prima, maar met een zonnetje buiten op het terras is het wel echt genieten bij Razmataz. Op zondag doen ze hier aan Zilte Zondag, waar je de oesters met Gin Tonics wegspoelt. Meer een vleesliefhebber? Check dan hun RAUW events, waar het draait om steak tartare.

Hugo de Grootplein 7-5, Amsterdam
razmataz.nl

Credit: Maris Piper
Credit: Maris Piper

Maris Piper

Normaal gesproken kun je hier terecht voor fine dining, maar op zondag ook gewoon voor een wijntje met een oester. Lekker: niet alleen rauw, maar ook gebakken oesters zijn hier te verkrijgen. Ideaal als je met iemand bent die toch niet helemaal fan is van de structuur – gebakken zijn ze ook heel goed te doen namelijk.

Frans Halsstraat 76, Amsterdam
maris-piper.com

Brut de Mer

Niet een grote zaak, wel een fijn terras met een middag- en avondzon en altijd een gigantische hoeveelheid oesters. Sowieso vind ik het Gerard Douplein altijd één van de leukste pleinen om aan te zitten in het weekend. En dan zeker als het zonnetje schijnt, een beetje mensen kijken en een goede wijn erbij. En een dozijn oesters, of twee.

Gerard Douplein 8, Amsterdam
brutdemer.nl

Credit: The Good Companion
Credit: The Good Companion

The Good Companion

Maar als ik dan niet in De Pijp te vinden ben, zit ik het liefst in de Jordaan. In een bruine kroeg tijdens de nachtelijke uren (Nol blijft altijd leuk), maar op zaterdagmiddag zeker bij The Good Companion? Waarom? Meerdere redenen: de oesters zijn dan €1,- en ze hebben mijn favoriete wijn Gruner Veltliner. Die ook nog eens héél goed smaakt bij deze oesters. Win-win dus op de zaterdagmiddag.

Westerstraat 264, Amsterdam
thegoodcompanion.nl

Haas & Popi

Begin je nou het liefst met oesters tijdens de VrijMiBo, dat kan natuurlijk ook. In dat geval moet je bij pop-up spot Haas & Popi zijn, daar zijn ze namelijk elke derde vrijdag van de maand één euro. Sowieso is dit een spot die je absoluut wilt bezoeken tijdens de wat warmere en zonnigere maanden. Haas & Popi zit namelijk op Blijburg. Ook al is dit natuurlijk gewoon nog Amsterdam, heb ik altijd het gevoel er echt even uit te zijn geweest.

Pampuslaan 501, Amsterdam
haasenpopi.nl

Credit: Alex+Pinard
Credit: Alex+Pinard

Alex + Pinard

Oesters en cava, een prima combinatie. Vinden ze hier ook. En ook hier beginnen ze op vrijdag met de oesters, die dan €1,- zijn. Ik kom zelf echt te weinig in Oost, terwijl ik het wel een hele leuke buurt vind. Goed excuus dus om een keer vrijdagavond deze buurt in te duiken en dan hier in stijl te beginnen.

Dapperstraat 10, Amsterdam
alexpinard.nl

Geef een reactie