7 x dingen die je als single op Valentijnsdag wilt doen

Valentijnsdag… tsja, wat moet je ervan vinden. Veel mensen vinden het inmiddels een onzinnige dag en allemaal maar overdreven, maar heel eerlijk je hebt makkelijk praten als je in een relatie zit. Als je dat niet bent is het toch wel zo leuk om even iets speciaals te doen – met vrienden of vriendinnen dan. Want Valentijnsdag als vrijgezel is niet per definitie treurig, en al helemaal niet bij één van deze zeven spots in Amsterdam. Want niet elk restaurant staat in het teken van romantische diners, en gelukkig maar. Gewoon een gezellige avond, met lekker eten en veel borrels. Dát is pas een Happy Valentines Day!

Door Wieke Veenboer

1. Nodig jezelf uit bij je favo koppel en ga uit eten bij Dimitri’s. Ook als je je toevallig in een driehoeksverhouding bevindt – dit is je kans. Bij Dimitri’s snappen ze die menage á trois namelijk erg goed en als derde persoon krijg jij je diner gratis op Valentijnsdag hier. Vijfde wiel zijn pakte nog nooit zo voordelig uit. Lees er hier meer over >>
Insulindeweg 1, Amsterdam – Facebook event

2. Ben je even he-le-maal klaar met relaties? Ga dan naar de Tapmarin, waar ze op Valentijnsdag de eerste aflevering van de nieuwe Temptation Island uitzenden. Fijn: ook de flessen bubbels zijn in de aanbieding. Dat wordt dus proosten op de mislukte relaties!
Van Woustraat 130, Amsterdam – Facebook event

3. Vrijgezel of niet, het programma First Dates is je vast niet ontgaan. En als je wel vrijgezel bent hebben jouw vrienden ook vast grappend gezegd dat ze je gaan opgeven. Met je kop op tv is misschien iets te heftig, maar bij de Tolbar organiseren ze op Valentijnsdag ook een heuze First Dates-avond! Dus meld je nog snel aan en wie weet heb jij wel een leuke date te pakken.
Tolstraat 182, Amsterdam – Facebook event

4. Ligt jouw passie bij de Media- en PR-wereld en ben je als freelancer op zoek naar nieuwe connecties en misschien wel opdrachten? Bij Klaproos kun je op Valentijnsdag speeddaten met bedrijven als De Speld, Tosti Creative en Boomerang Agency. Als je Valentijnsdag single doorbrengt, kun je het net zo goed alsnog een vruchtbare avond van maken natuurlijk.
Papaverweg 38, Amsterdam – Facebook event

5. Een lekker groot stuk vlees en een avondje uit met je beste vriend(in) klinkt ook als een best prima Valentijnsdag. Ga daarvoor naar Cannibale Royale waar deze avond het om de Bromance draait. Deel een steak l’Absurde met je tafelgenoot en krijg een pitcher van het huis. 
Alle locaties, Amsterdam – Facebook event

6. Avondje vol met bier van Gebrouwen door Vrouwen met je vriendinnen, ik zeg YES please! Het kan op Valentijnsdag bij Venster 33, dat helemaal in het teken staat van deze brouwerij. Onze favo? De Strawberry Blond. Eten hier kan, maar liquid dinner is natuurlijk ook een optie. Pas in dat geval wel een béétje op met het blond bier…
Eerste van der Helstraat 42, Amsterdam – Facebook event

7. Game on bij Puck! Schrijf je samen met een vriend of vriendin in voor het Airhockey Valentijnstoernooi. Geen romantiek hier, maar spannende wedstrijden. Oké, en veel borrels en lekker eten erbij dan. Schrijf je snel in via het Facebook event om zeker te zijn van een plaats.
Jan Evertsenstraat 747, Amsterdam – Facebook event

andere artikelen