Wanneer het op restaurants aankomt, heb je soms gewoon even behoefte aan iets nieuws. Een originele stijl, een verfrissende menukaart (met lekkere cocktails) of gewoon een fijne locatie om samen te borrelen met vrienden. De nieuwste hotspot in Amsterdam heet LouLou en deze food- en cocktailbar weet zonder twijfel te verrassen. Your Daily Life nam alvast een kijkje tijdens de officiële openingsavond.

Door: Robert de Graauw

Deze nieuwe aanwinst is te vinden op het Kwakersplein dat aan de Bilderdijkstraat ligt. Degenen die een beetje bekend zijn in oud-West herkennen deze locatie meteen. Het is de plek waar voorheen restaurant Du Cap zat. 

Inderdaad, dat restaurant met dat grote terras, midden in hartje Amsterdam. We hebben goed nieuws voor de terrasliefhebbers: ook bij LouLou kun je met lekker weer hier volop in de zon genieten van een lekker koud biertje of wijntje (en in ons geval een dozijn bitterballen erbij natuurlijk). 

Watertanden
Maar let op: foodbar LouLou heeft zoveel meer te bieden dan een bittergarnituurtje. De menukaart heeft voor ieder moment op de dag een verrassend culinair repertoire. Zo kan iedereen die de dag gezond wil beginnen hier al in de ochtend terecht voor een heerlijke smoothie of een lekker kopje China green sencha thee. 

Voor later op de dag zijn er heerlijke gerechten te vinden geïnspireerd op keukens uit alle windstreken. Denk aan heerlijke oesters, gamba's of een tongstrelende Tommahwak steak van de grill. 

Genieten
Wat we eigenlijk het leukste vinden aan LouLou is de sfeer die er hangt. Zelf noemen ze het 'boho-chique met een retro tintje'. En met de vintage accessoires, muurschilderingen en unieke plantenwand voelt het hier toch een beetje als thuiskomen (alleen dan met 34 andere mensen in je huiskamer).

Wij weten waar we onze volgende vrijdagmiddagborrel gaan houden!

Website: www.barloulou.nl
Adres: Kwakersplein 2H, Amsterdam

Geef een reactie