Alleen maar aan de apparaten hangen is natuurlijk een beetje saai en bewegen kun je op allerlei verschillende manieren doen. Daarom deel ik in dit artikel vijf verschillende sporten waarmee je in korte tijd veel calorieën kunt verbranden.  

Door: Marina Snijder

kikcboksen

Kickboksen

Deze trend heeft zich in 2017 als een lopend vuurtje verspreid. En terecht! Het is een super goede manier om je kracht en je conditie op te bouwen. Daarnaast is het ook gewoon heerlijk om af en toe je agressie af te reageren. Als je nog nooit hebt gebokst begin dan met een zaktraining. Kickboksen is ook heel geschikt om samen met een vriend of vriendin te doen. 

Credit: Facebook Aerial Yoga Nederland
Credit: Facebook Aerial Yoga Nederland

Aerial yoga

Oké, ik geef toe: je verbrandt hier geen enorme hoeveelheden calorieën mee. Maar een moment voor jezelf inplannen om weer in balans te komen, doet wonderen voor je gestel. Met deze nieuwste vorm van yoga hang je in een doek. Het doek ondersteunt je en zorgt ervoor dat je jezelf iets verder kunt uitdagen. Kies voor een Yang les als je iets meer wilt zweten, of ga voor een Restorative Yin les met veel meditatie om lekker te ontspannen. Namaste!

swimming

Zwemmen

Wat een perfecte combinatie is van inspanning en ontspanning is, is zwemmen. Je verbrandt hier veel calorieën mee doordat je iedere spier in je lijf gebruikt. En omdat je iedere spier moet gebruiken om boven water te blijven, heb je ook geen tijd om aan iets anders te denken. Perfecte mindfull workout dus voor als je veel aan je hoofd hebt. 

apenkooi

Apenkooi

De nieuwste rage op fitness gebied is Apenkooi. Ja, je hoort het goed. Weet je nog vroeger dat de juf zei dat de gymles deze keer inhield dat je mocht apenkooien? Dat is dit dus precies. Klimmen en klauteren in een gymzaal met een groep van 20 jongens en meisjes en een juf en een meester die de spelletjes leiden. Apenkooi is even 1,5 uur terug naar je kindertijd en je energie eruit rennen, springen, klimmen, touwtrekken, ballen gooien, noem het maar op. Happy days!

running

Hardlopen

You love it or you hate it. Er zit niet veel meer tussenin. Ook als je hardlopen haat (zoals ik), zijn er echt wel leuke apps om je conditie meer mee op te bouwen. Hardlopen is onder veel mensen zo populair omdat je niet veel meer nodig hebt dan een paar goede hardloopschoenen en flinke dosis motivatie. Apps als Runkeeper en Evi kunnen je helpen om op een gezonde en leuke manier te starten met bewegen. Hey ho, let’s go! 

Lees ook:
3 x de fijnste leggings om in te sporten
De Buddy Workout: zo maak je trainen nog leuker en makkelijker
Buiten sporten? Marina heeft tips

Geef een reactie