5 x unieke trouwlocaties door heel Nederland

Ga je binnenkort trouwen, maar zijn jullie er nog niet over uit op welke locatie jullie dit willen gaan doen? Wij hebben een aantal goede tips voor je. Of je nu in een prinsessenjurk op een kasteel wilt trouwen, of in vintage style een thema bruiloft wilt, of met wilde bloemen in je haar een festival bruiloft wilt, lees hieronder onze tips voor jullie onvergetelijke dag. 

Door Marina Snijder

Credit: Facebook Kasteel Kerkebosch Zeist
Credit: Facebook Kasteel Kerkebosch Zeist

1. Kasteel Kerckebosch, Zeist

Op dit kasteel kun je trouwen als Sisi; in je prinsessenjurk met alles erop en eraan, precies zoals jij het wilt! Of je nu binnen of buiten wilt trouwen, alles is hier mogelijk. Het is ook mogelijk om een deel van het kasteel zelfs exclusief voor jullie te reserveren, inclusief hotelkamers voor naaste vrienden en familie. Een hele goede optie voor als je gasten uit het buitenland hebt die overkomen. 

Credit: Facebook Kasteel Maurick
Credit: Facebook Kasteel Maurick

2. Kasteel Maurick, Vught

Nog zo’n prachtige locatie vind je in het zuiden van ons land, in Vught. Op Kasteel Maurick kun je trouwen in de tuin, of als het weer tegen zit kun je ook in een van de prachtige binnenruimtes de ceremonie houden. Voor de receptie verplaatst het gezelschap naar onder de witte regen, wat een geweldig resultaat geeft op je trouwfoto’s. Ook een overnachting in de bruidssuite is hier mogelijk. 

Credit: Facebook Finley Het Witte Huis Loosdrecht
Credit: Facebook Finley Het Witte Huis Loosdrecht

3. Finley Het Witte Huis, Nieuw-Loosdrecht

Voor een hippe en moderne bruiloft aan het water kun je terecht bij Finley Het Witte Huis. Deze intieme locatie heeft verschillende mogelijkheden voor de ceremonie en het feest, zowel buiten als binnen. Of je nu een diner dansant of een relaxte barbecue wilt voor al je gasten in de tuin, het kan hier allemaal. En omdat deze locatie aan het water ligt is het ook mogelijk om hier aan te meren met een boot voor een rondvaart op de Loosdrechtse Plassen. Of wat dacht je van je entree maken als bruidspaar per boot? 

Credit: Facebook Lokaal 55
Credit: Facebook Lokaal 55

4. Lokaal 55, Sneek

Ook in het noorden van ons land hebben we een prachtige trouwlocatie gevonden, Lokaal 55 in Sneek. Deze locatie ligt ook aan het water en de omgeving biedt volop mogelijkheden voor het schieten van jullie trouwfoto’s, zoals de bekende Waterpoort in Sneek. Je kunt hier alleen je receptie houden, of ook de hele ceremonie in de intieme trouwzaal in de tuin. Ook voor het diner heb je verschillende mogelijkheden zoals een Walking Dinner of een barbecue buiten op het terras. 

Credit: Kirsten van Santen
Credit: Kirsten van Santen

5. A’DAM De Loft, Amsterdam-Noord

Op de 16e en 17e etage van de A’DAM toren in Amsterdam-Noord vind je de Loft. Een unieke evenementen locatie met een prachtig uitzicht op de skyline van Amsterdam. Je hebt hier verschillende mogelijkheden voor jullie diner en feest tot maximaal 225 personen. Ook is het mogelijk om jullie huwelijksnacht in de Loft door te brengen. Je hebt dan de hele Loft voor jullie tweetjes. Het leuke aan de A’DAM toren is dat al jullie gasten ook kunnen blijven slapen, want op de eerste 7 etages bevindt zicht het hotel Sir Adam met 108 kamers. Erg leuk als je de volgende dag gezamenlijk wilt afsluiten met een uitgebreid ontbijt of boozy brunch.

andere artikelen