5 x de leukste workshops tijdens All You Need is Food

Ben je net als wij ook zo dol op heerlijk eten? Breng dan dit weekend een bezoekje aan Zaandam, want daar wordt voor de derde keer het foodevent ‘All you need is Food’ georganiseerd. Wij hebben de leukste food workshops, waarmee je je culinaire kennis verbreedt maar vooral ook lekker veel kan proeven, voor jou op een rijtje gezet!

1. De kunst van chocoladetruffels maken

Wie is er nou niet gek op chocolade? Tijdens deze workshop leer je van een chocolatier van Bakery Instituut hoe je de heerlijkste chocoladetruffels maakt. Ook leer je alles wat je wilt weten over deze lekkernij.

workshop-schelpdieren

2. Oesters proeven en mosselen slurpen

Dit is toch wel onze favoriet uit het programmalijstje. Marcus van den Noord, van cateringbedrijf Zilt en Zalig, geeft een lesje in zeebanket. Hier leer je alles over kokkels, scheermessen, oesters en mosselen. En het allerleukste: de oesters en mosselen mag je proeven!

3. Croquetten

Zijn oesters en mosselen niet jouw ding? Ga dan langs bij de stand van het nieuwe Nederlandse croquettenmerk Lodewyck. Er is keuze uit: kalfs, rund, bospaddenstoel en kaas/rucola-vulling. Ook houdt het merk rekening met de fitgirls onder ons: er zijn ook mini croquetten verkrijgbaar!

schermafbeelding-2016-11-16-om-17-48-26

4. De Hippe Vegetariër

Maak kennis met Isabel Boerdam, blogster en auteur van het kookboek De Hippe Vegetariër. Isabel kan je alles vertellen over de oneindige mogelijkheden van de vegetarische keuken, het gebruik van vleesvervangers en deze dame kent ook nog eens alle hotspots waar de je heerlijkste vegetarische maaltijden kan nuttigen.

5. Old Amsterdam Cheese Tasting

Tijdens de kaasproeverij van Old Amsterdam leer je alles over de juiste combinaties van eten en drinken. Het combineren van vergelijkbare of juist verschillende smaken kan eten en drinken namelijk veel rijker en verrasender maken. 

Wanneer?: Zaterdag 19 november van 10.00 tot 18.00 uur
Waar: De Zaanse Chocoladefabriek in Zaandam
Het volledige programma? Dat vind je hier

andere artikelen