5 x De leukste tips voor een succesvolle date

Daten via Tinder/ Happn/ The Inner Circle etc., het is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Alleen is niet iedere date een even groot succes. Soms lijkt iemand helemaal niet op zijn of haar foto of vallen er lange stiltes tijdens een date. De redacteuren van YourDailyLife kunnen hierover meepraten. 

Daarom hebben wij 5 tips om je date tot een (groot) succes te maken. 

'We leven in de 21ste eeuw en we kunnen inmiddels elkaar zien tijdens het bellen. Maak daar gebruik van!' 

Tip 1: FaceTime! 
Iedereen kent de zenuwen voor een eerste date wel. ‘Hoe zou die persoon in het echt zijn? Valt hij of zij niet heel erg tegen? Val IK niet heel erg tegen?’ Om ervoor te zorgen dat je minder zenuwachtig bent, kun je ervoor kiezen om alvast met elkaar te bellen via FaceTime. We leven niet voor niets in de 21ste eeuw. Na het ‘FaceTimen’ weet je in ieder geval hoe iemand eruit ziet en hoe iemand praat en beweegt. Scheelt toch een hoop. 

Tip 2: Ga EERST samen een kopje koffie/thee drinken! 
Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij kunnen moeilijk ‘netjes’ eten. Nee, wij zijn niet super onhandig, maar sushi gaan eten op een eerste date is vragen om ellende. Zeker als je ook nog eens een beetje zenuwachtig bent. Ga dus eerst een kopje koffie doen in de middag en is het dan zo gezellig, dan kun je altijd nog uit eten gaan met je date! 

Tip 3: Doe iets actiefs
Kom van jullie luie reet af en ga bijvoorbeeld een wandeling maken door het park. Wandelen werkt namelijk ontspannend. Op den duur voel je je misschien minder zenuwachtig en kan je meer jezelf zijn! En als het gaat regenen kun je romantisch samen gaan schuilen bij een leuk cafeetje. 

Tip 4: Bezoek een museum
Neem je date mee naar een museum of die ene leuke tentoonstelling. Je hebt hierdoor meteen gespreksstof. Je kan dan ook peilen of iemand dezelfde smaak heeft…

Tip 5: Ga samen ontbijten in de stad
Als je toch echt graag samen iets wil gaan eten, kies er dan voor om op zondagmorgen samen te gaan ontbijten in de stad. Is de date leuk? Dan kun je daarna alsnog samen bijvoorbeeld naar een museum gaan of toch die wandeling gaan maken in het park! Kan je meteen even testen hoe spontaan iemand is. 

P.s. Wij hebben deze date tips allemaal getest en met succes! 
Ow en als je op zoek bent naar iets serieus, duik dan niet meteen het bed in met je date. Maar als je te lang droog staat en gewoon zin hebt in een one night stand: go for it!

Nieuwsgierig naar onze dates? Lees dan hieronder onze Tinder columns: 
Lees hier deel 1: Tinder#1: Zo Klein?!
Lees hier deel 2: Tinder#2: ‘Dating rules’
Lees hier deel 3: Tinder#3: ‘Hij viel toch een beetje tegen’
Lees hier deel 4: Tinder#4: Kids? Anyone?!

andere artikelen