5 x leuke herfstdates

“Wat moet ik dit weekend nou weer doen met mijn vriend?”, is een vraag die ik regelmatig krijg van mijn vriendinnen. Elke keer maar weer in hetzelfde restaurant eten, een drankje doen in jullie stamkroeg of de bank hangen wordt natuurlijk ook een beetje saai. Zelf vind ik actieve dates, wél in combinatie met wijn natuurlijk, de allerbeste. Het liefst met mooi weer én een lekker temperatuurtje, maar zelfs op regenachtige herfstdagen kun je samen genoeg leuke dingen ondernemen. 

Door: Anne Tonen

Credit: Thom van Boheemen
Credit: Thom van Boheemen

1. Spelletjes spelen bij de TonTon Club

Wat mij betreft één van de leukste plekken voor een eerste date. De TonTon Club, gevestigd in het Westerpark én op de Wallen in Amsterdam, is een speelhal volgebouwd met oude arcadespelkasten. Hier kun je samen pacman spelen, flipperen, supermariokarten en tegen elkaar twisteren onder het genot van de lekkerste drankjes en hapjes. Blijkt je date niet helemaal je type te zijn? Dan heb je altijd nog je favoriete spelletje waarmee je je kan vermaken.

Polonceaukade 27, Amsterdam

winterlicht

2. Romantisch dineren op Forteiland Pampus

Na het grote success van Zomerlicht (lees hier onze review terug), opent restaurant Pampus ook in de winter weer haar deuren. De avond begint op een boot, die je in ongeveer een half uurtje naar het Forteiland brengt. In het knusse restaurant, met uitzicht op het IJ, bepaal je je eigen diner-route en kun je genieten van lokale winterse gerechten. Zin in een avondje romantiek? Boek dan gauw je tickets via deze website.  

winter-efteling-vrouw-holle

3. Ronddwalen in de Winterefteling

Ik ben dol op de Efteling en vooral in de winter. Het hele park wordt omgetoverd tot één groot winterparadijs: je kunt er schaatsen en langlaufen, er is glühwein en natuurlijk zijn alle (behalve de Vliegende Hollander en de Pirana) attracties geopend. Nog niet overtuigd? Lees hier ons artikel met vijf redenen waarom de Efteling in de winter nóg leuker is. 

brouwerij troost

4. Bier proeven bij Brouwerij Troost

Geen zin in een actieve date, maar meer behoefte aan een avondje qualitytime met een lekker drankje erbij? Bij Brouwerij Troost in het Westerpark brouwen ze het bier zelf. Tip: doe de proeverij, waarbij je vijf verschillende speciaalbiertjes naar keuze kan proeven. Ook leuk: schrijf je in voor een rondleiding door de brouwerij.

Pazzanistraat 27, Amsterdam

familie bofkont

5. Knuffelen met varkens en koeien bij Familie Bofkont

Op zondagmiddag kun je op een boerderij iets buiten Amsterdam kennismaken met de familie bofkont. De dieren die hier wonen zijn door eigenaresse Dafne Westerhof vrijgekocht uit de bio-industrie en leiden dankzij haar een zorgeloos leventje. Hier kun je samen met je lover knuffelen met koeien en biggen. Op de sauna na één van de meest ontspannende dates!

www.hetbeloofdevarkensland.nl

andere artikelen