5 tips om Amsterdam Dance Event te overleven

Aankomende week is het weer tijd voor het grootste dance festival van het jaar; ADE! De bijna 300 verschillende feesten vinden plaats in verschillende clubs en festival terreinen, maar ook op bijzondere plekken zoals in het Scheepvaartmuseum of Lil’Amsterdam worden feesten gegeven. De verwachting is dat er zo’n 400.000 mensen naar Amsterdam afreizen om een dansje te wagen in de hoofdstad. Om deze vijf dagen durende gekte te overleven lees je hieronder onze beste tips en tricks om ADE te overleven.

Door Marina Jolien Snijder

smoothie bowl

1. Eet gezond

Als je lekker aan het feesten bent is het heel makkelijk om de tijd te vergeten, en dus vergeet je ook te eten. Zet een wekker om je eraan te herinneren dat je iets moet gaan eten, zodat je dit niet vergeet. Ook als je geen zin hebt om te eten kun je het beter toch wel doen, en kiezen voor een smoothie of een eiwit shake. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende gezonde en ook minder gezonde opties om uit te kiezen, dus het is zonde om al dit lekkers over te slaan. 

2. Drink voldoende water

Het is zo’n voor de hand liggende, maar eigenlijk ook de meest belangrijke; drink genoeg water. Drink ongeveer 200 ml (1 beker) water per uur als je aan het dansen bent, maar wissel het ook af met soms iets zoets tussendoor, zodat je suiker- en dus je energie level goed op peil blijft. Begin alvast met het verzamelen van doppen voor op waterflesjes, zodat je je flesje gemakkelijk kunt bijvullen. 

3. Neem pauze 

Je spieren hebben het zwaar te voorduren tijdens ADE met al dat dansen, naar een andere club fietsen, opletten dat je niet uitglijdt over de lege glazen… Dus ga af en toe even zitten om lekker uit te rusten. Je bent nooit alleen, dus dit ook weer een leuke manier om mensen te ontmoeten of even bij te kletsen met je vrienden. Zodat je daarna weer op volle kracht vooruit door kunt dansen. 

4. Ga slapen

Sommige mensen willen niks missen van ADE, maar je kunt niet overal bij zijn. En op tijd je rust pakken betekent dat je op de feestjes die je wel meepakt het meeste eruit haalt. Zorg dat je minimaal 6 uur per nacht – of dag – slaap krijgt. Zo kun je daarna weer vol energie op naar het volgende feestje en hoef je daar niks van te missen. 

5. Pas op elkaar 

En last, maar zeker not least… Pas goed op elkaar, en op jezelf natuurlijk. Als je ziet dat iemand zich niet goed voelt, ga dan met diegene naar de EHBO, daar zijn ze voor. Deze mensen zijn er om je te helpen, zodat je je snel weer beter voelt en gewoon weer door kunt. 

Veel plezier, geniet en dance the night away! xx

Lees ook:
Komm Schon Alter organiseert eerste ADE weekender voor 24 plussers
ADE tip 2018: Into the Woods weekender op de NDSM-werf

andere artikelen