5 redenen waarom de Efteling in de winter nóg leuker is

Een pretpark bezoeken in de winter? Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar niets is minder waar. YourDailyLife bracht een bezoek aan de Winter Efteling en kwam tot de conclusie dat het park in de winter nog veel leuker, mooier en gezelliger is dan in de zomer. 

1. De wachttijden zijn minder lang

Je kent het wel: die ellenlange rijen voor de Python en Joris en de Draak. In de zomer sta je gemiddeld wel een uur in de rij voor deze rollercoasters, maar daar heb je in de winter veel minder last van. Onze tip: bezoek de Winter Efteling buiten de kerstvakantie op een doordeweekse dag en voorkom dat je urenlang hoeft te wachten. 

2. In de Baron heb je het mooiste sprookjesachtige uitzicht over het park

De Baron, de nieuwe achtbaan die afgelopen zomer open ging, is wat ons betreft de beste rollercoaster van Nederland. En in het donker is ie nog een stukje leuker. Voordat je de vrije val van 37,5 meter naar beneden maakt blijf je namelijk even stilhangen. Daardoor heb je, oké het zijn maar een paar seconden, maar toch, het beste uitzicht over het prachtig verlichte winterse sprookjespark.

winter-efteling-vreugdevuur-key-visual

3. Ze serveren er de lekkerste winterse gerechten

Door het hele pretpark vind je kraampjes waar je je maag kan vullen met winterse lekkernijen. Denk aan een Brabants worstenbroodje, erwtensoep, een wafel of een Eigenhymer (een gefrituurde in spiraal gesneden aardappel op een stokje). Drink daarbij een kop warme chocolademelk, een glas glühwein of een Brabantse Schrobbeler en ga lekker knus bij een van de vele kampvuurtjes zitten. Zorg uiteraard dat je niet teveel eet en drinkt als je daarna nog van plan bent om in een attractie te gaan.

winter-efteling-schaatsen

4 .Je kan er schaatsen en langlaufen

Op natuurijs schaatsen zit er de laatste jaren helaas niet meer in, maar wees niet getreurd. In het IJspaleis kan je op de in- en outdoorbaan testen of je die schaatsskills nog steeds onder de knie hebt. Bang om je been te breken? Maak dan een rondje over de langlaufbaan.

5. Het personeel is ontzettend vriendelijk

Als pretparkliefhebber ben ik overal ter wereld in pretparken geweest, maar nergens is het personeel zo vrolijk en vriendelijk als in de Efteling. Zowel de bezoekers als het personeel worden heel blij van alle winterse versieringen. Het is er zó mooi en gezellig dat je de hele dag met een geluksgevoel en een grote glimlach op je gezicht door het park wandelt. De efteling is een en al vrolijkheid en dat is wat mij betreft de kracht van dit park. 

* De Winterefteling is t/m eind januari 2017 geopend. Bekijk hier de openingstijden. 

andere artikelen