3 x Een gezonde lunch

Gevarieerd lunchen kan nog best moeilijk zijn. Je grijpt toch snel naar je boterham met kaas. Of je kiest toch weer voor die ongezonde snack in de kantine. 

Wij hebben drie (gezonde) tips voor een lekkere lunch:  

1. Yoghurt Barn

3x-gezonde-lunch-2Als je fan bent van yoghurt dan ben je bij Yoghurt Barn absoluut aan het goede adres. Bij dit restaurant staat yoghurt namelijk op het hoofdmenu. Aten we vroeger vooral thuis ons bakkie yoghurt, nu kun je er dus een (gezond) uitje van maken.
Yoghurt Barn heeft verschillende soorten yoghurt (zoals magere, geiten of soja) en een bevroren variant. Daarna kies je wat je in yoghurt wil. Zo kun je kiezen uit een ‘Brownie Bango’ met mango, brownie en walnoten of bijvoorbeeld de seizoenspecial, die steeds varieert.
Leuk detail; de yoghurt maken ze waar je bij staat, je ziet dus precies wat de ‘Barnistas' erin doen.
Oprichters Wouter en Esther Staal deden het idee voor dit concept op tijdens hun vakantie in Spanje. Daar zagen ze voor het eerst frozen yoghurt. Ze begonnen hun zaak vier jaar geleden in Utrecht met twee werknemers en nu hebben ze er inmiddels 150! ‘Dat voelt erg onwezenlijk’, zo zei Staal tegen RTL Nieuws.

Yoghurt Barn heeft vestigingen in Amsterdam/ Haarlem/ Utrecht / Den Bosch/ Den Haag.
Klik hier voor meer informatie. 

2. SLA

sla-2Wil je helemaal voor gezond gaan dan is SLA een aanrader. Deze biologische saladebar heeft uitsluitend gezonde producten. Zo zijn ze altijd biologisch en zoveel mogelijk van Nederlandse bodem. Ook gebruiken ze geen geraffineerde suikers. Klinkt dat niet even gezond?

Ook hier kijk je mee hoe ze de salade maken. Daarnaast kun je kiezen voor een gezond sapje, die je ook weer zelf kan samenstellen. Je zegt gewoon wat de ingrediënten van het sapje moeten zijn en klaar is Kees. Als je hier hebt gegeten heb je bijna het idee dat je het zelf hebt gemaakt (okay toegegeven BIJNA…).

sla4Wat een andere mooie bijkomstigheid is, is dat de prijzen ook goed zijn. Je betaalt je niet scheel aan een simpele salade. Zo mag je je eigen salade al samenstellen voor 8 euro. 

Inmiddels heeft SLA, dat als familiebedrijf is ontstaan, al heel wat vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en ze hebben net een vestiging geopend in Haarlem.

Meer informatie vind je hier.

 

3. @yourplace 

Je kan natuurlijk ook helemaal geen zin hebben om veel geld uit te geven. Een gezonde lunch is gelukkig ook zelf zo gemaakt. Wij zijn helemaal fan van eigengemaakte boekweit-wraps.

Wat heb je nodig:
100 gram boekweitmeel (voor 3 wraps)
200 milliliter water

Hoe maak je het: 
Dit voeg je samen in een kom en meng je tot een mooi egaal beslag.
Vervolgens verwarm je wat olie in een pan (neem een pan met een goede anti-baklaag, anders blijven de wraps plakken). Daarna giet je het beslag in een pan. 
Op laag vuur zetten en 'ping' binnen 10 minuten is het dan klaar. 

Smeer een dun laagje mayonaise op de wrap en leg daar vervolgens stukjes tomaat en stukjes avocado op. Als 'finishing touch' strooi je nog wat pijnboompitten over de wrap. Klaar is Kees!
Je kan ze meteen warm eten, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon meenemen naar je werk of studie.

andere artikelen