3 x de meest romantische plekken voor een date

Of je nou net aan het daten bent of juist al jaren een relatie hebt. Je lover verrassen met een originele date is altijd een goed idee! Zeker nu Valentijnsdag weer voor de deur staat. Want is het niet veel leuker om je lief te verrassen met een diner of een dagje weg dan met een parelketting, een ring of een paar (kuch) sokken?

Bron: Pampus.nl
Bron: Pampus.nl

1. Ga voor ‘Pampus’ liggen
Neem je lover deze lente/zomer mee naar het forteiland Pampus. Vanuit Muiden of Amsterdam IJburg vaar je naar het historische Pampus. Ga daar lekker uitwaaien en geniet van een hapje en drankje bij het Pampus Paviljoen. Wil je het helemaal romantisch aanpakken? Op verzoek kun je dineren bij het paviljoen. En ja, het gezegde 'Voor Pampus liggen' komt hier vandaan. Pampus was ooit een zandbank van het IJ. Oost-Indiëvaarders die terug naar Amsterdam koersten, kwamen er bij eb stil te liggen.
Voor meer informatie: http://www.pampus.nl 

2. Liefde gaat door de maag
Als er een avond geschikt is om je lover mee uit eten te nemen dan is het Valentijnsdag wel. Veel restaurants hebben vaak ook een speciaal menu op 14 februari. Bijvoorbeeld bij Graham’s Kitchen in Amsterdam. Het buurtrestaurant is gelegen in De Pijp. Op het Valentijnsmenu prijkt onder andere zalm met zeekool of Hereford-rund met pompoen en rodewijnsaus! Klinkt helemaal niet verkeerd, toch? Hier kun je natuurlijk ook buiten Valentijnsdag je lief romantisch mee naar toe nemen.
Voor meer informatie: http://grahamskitchen.amsterdam/menu-wijn/

truffels-en-framboos3. Romantic@home
Heb je een kleine portemonnee? Geen paniek! Maak je woonkamer (ja ook dat kan een heel romantische plek zijn) dan helemaal klaar voor een romantische avond. Zet overal kaarsjes neer, draai zijn of haar lievelingsmuziek en zorg dat je een knus plekje maakt met allemaal kussens en dekens. Om het af te maken ga je de keuken in om uitgebreid te koken. De AH (Allerhande) heeft veel lekkere Valentijnsrecepten om eens uit te proberen. Wat dacht je van een chocolade taartje voor twee personen? Of de chocotruffels van onze eigen foodblogger Faye? Voor het recept klik hier

andere artikelen