3 x de lekkerste sushi thuisbezorgd of take-away in Amsterdam

Het stikt in Amsterdam van de heerlijke sushi-restaurants maar tijdens drukke, koude en regenachtige dagen is er niets fijners dan een heerlijke maaltijd thuis te laten bezorgen. Dol op verse sashimi en goddelijke sushi-rolls? Als groot sushiliefhebbers en tien jaar testen van verschillende plekken in Amsterdam vertellen wij jou in dit artikel waar je moest zijn voor de meest verse, mooiste en lekkerste sushi.

1. 45 Yummy Sushi & Bowls 

In de Spaarndammerstraat vind je twee Japanse zaken waar je sushi kunt afhalen (of laten bezorgen). De plek waar je moet zijn is Yummy Sushi. De Japanse eigenaar staat achter de kassa en zijn vrouw staat in de keuken prachtige creaties te draaien. Niet alleen zijn ze een ster in het creëren van de mooiste rolls, ook is hun zalm en tonijn kakelvers en de rijst ontzettend zacht.  Deze sushi-rollen zijn zelfs na een nacht in de koelkast nog lekker om eten. 

Wat wij aanraden? Sowieso de heerlijke sashimi. Qua rolls zouden we je alles aanraden maar onze grote favorieten zijn toch wel de Salmon Tuna Mix, The Avatar, Rainbow Roll en de maki en de handroll met geflambeerde zalm. 

Zin in Poke Bowl? Ook die bestel je bij dit, toch wel, favoriete adresje. 

Website: Yummiesushi.nl

 

sushi

2. Oh My Sushi

Oh My Sushi in Amsterdam West staat bekend om de enorme keuze en hun mooie social media posts. Maar zijn deze rolls net zo mooi en lekker als ze eruit zien op het plaatje? Wij mochten zo ongeveer de hele menukaart uitproberen en we moeten toegeven dat Oh My Sushi alles behalve teleurstelt. 

De rolls zijn ontzettend mooi, de porties zijn groot en ze hebben geen standaard menukaart zoals de meeste sushi-tenten in Amsterdam. Hier zijn we niet te bang om te experimenteren maar doen ze ook hun uiterste best om het oog ook wat te gunnen. 

sushi1

Zo bestel je er de Fried Salmon Sandwich, de Sushi Burger maar ook de Sushi Taco die wat ons betreft groot favoriet is. Natuurlijk zijn er ook de standaard rolls die je op elk menu ziet staan. Toch zien deze er alles behalve standaard uit. De mensen van Oh My Sushi doen extra hun best om je smaakpapillen maar ook het oog te verrassen en dat maakt het een groot feest om hier te bestellen. Extra fijn: ze zijn hier alles behalve zuinig en de porties zijn dan ook flink. 

Liever een flinke Poke Bowl? Ook die bestel je hier. 

Website: Ohmysushi.nl

sushi111

3. Vijf Nul Vijf 

Wanneer je VijfnulVijf in de Indische Buurt in Amsterdam Oost binnenstapt verwacht je alles behalve een sushi-restaurant. De ruimte is licht, het interieur is erg hip en modern en je hebt het gevoel alsof je een gezellige woonkamer binnenstapt. Een enorme aanwinst voor de nogal lelijke Insulindestraat.

Op de kaart heb je keuze uit veel verschillende rolls die met veel aandacht en liefde worden bereidt. Over de verschillende smaken, die in een roll samenkomen is goed nagedacht en elke hap is een verrassing voor je smaakpapillen. De producten zijn ook erg vers, waardoor het zelfs zonde is om er sojasaus of gember bij te gebruiken. 

Bij Vijfnulvijf eet je sushi zoals je die nog nooit eerder hebt geproefd. Zoals de duck roll met avocado en pruimenjam bijvoorbeeld. Uiteraard hebben ze op de kaart ook de unagi dragon roll, de flamed salmon roll en de spicy tuna en salmon roll, maar ook bij deze ‘standaard’ rolls zijn de smaken zeer verrassend.

Bij Vijf nul Vijf kun je gezellig in het restaurant eten maar ze doen ook aan take-away. 

Website: Vijfnulvijf.nl

andere artikelen