5 x de beste anti-liefdesverdriet tips

Daar zit je weer, mee te blèren met Adele. ‘Never mind, I'll find someone like you I wish nothing but the best for you two…’  Het is uit. Al dagen loop je in je oude pyjamabroek rond en kan de wereld je eigenlijk wel gestolen worden. Het is zeker drie weken geleden dat je voor het laatst geen rode ogen had en je leeft al dagen op wijn en chocolade. Ik denk dat voor veel mensen dit een herkenbaar beeld is, nadat je grote liefde er vandoor ging. Liefdesverdriet is vreselijk. Maar hoe rot je je ook voelt, er zijn manieren om je beter te voelen! Wij hebben (helaas) al vaker met dit bijltje gehakt en weten wat helpt:

1. Stop met jezelf zielig te vinden
Dit klinkt misschien heel stom, maar na dagen jezelf zielig gevonden te hebben, is het tijd om door te gaan. Je voelt je niet beter door voor de duizendste keer ‘Bridget Jones’ op te zetten. Ga naar buiten. Trek je mooiste jurk aan en koop nieuwe Louboutins! Door er goed uit te zien, voel je je ook meteen beter.

2. Accepteer de situatie 
De eerste stap naar herstel is om de situatie te accepteren. Het is zoals het is. Je kan er (vaak) niets meer aan doen. En door jezelf op te sluiten en boos te zijn, los je niets op. Wij snappen maar al te goed dat je lang niet altijd je gevoelens volledig in de hand hebt, maar geef jezelf dan vijf minuten om volledig alle gevoelens toe te laten en doe dit een paar keer per dag. Probeer daarnaast leuke dingen te doen, kijk elke dag een aflevering ‘Sex and the City' (wie wil er nou niet 'single Carrie' zijn) en zoek steun bij je vrienden. 

3. Tijd heelt alle wonden
Als je uit een lange relatie komt, moet je accepteren dat het verdriet niet morgen over is. Geef jezelf de tijd. Sta jezelf toe om te rouwen. Je kan je misschien wel wat langer dan twee weken somber voelen. Dat is helemaal niet erg. En huil wanneer dit nodig is, huilen lucht nou eenmaal op. Ben niet te hard voor jezelf. MAAR stuur NIET ieder uur je ex een berichtje. Dat heeft geen zin. In de meeste gevallen is loslaten het beste. En wil je stiekem toch nog aandacht van je ex, dan werkt helemaal niets meer laten horen in eerste instantie het beste. Je moet iemand wel de kans geven om je te missen. 'Als ze er niet is weet een man pas wat hij mist…' 

4. Ga swipen en daten!
Ben je uitgehuild? Dan is het tijd om 'afleiding' te zoeken. Installeer Tinder/ The Inner Circle of Happn op je telefoon. Je hoeft niet meteen je prins op het witte paard tegen te komen, maar een nieuw iemand kan een goede afleiding zijn. Het is goed voor je zelfvertrouwen, want je bent echt nog wel leuk! En, tja, iedereen heeft seks nodig! Je bent echt geen slet als je eens gaat 'winkelen'. Heb je inspiratie nodig: check onze Tinder columns! 

5. Ga op vakantie
Een andere omgeving kan wonderen doen. En een kleurtje staat altijd goed. Geef jezelf tijdens de vakantie de tijd om uit te rusten en maak plannen met jezelf. Dit klinkt misschien raar, maar de relatie met jezelf zal nooit uitgaan. Het is echt ‘tot de dood jullie zal scheiden'. Wees dus zuinig op jezelf. Er is pas weer ruimte voor een nieuw iemand op het moment dat je echt kan zeggen: ik hou van mij!

Kom je er nou echt niet uit en blijf je somber? Lees dan eens ‘We moeten gaan praten over een depressie’

andere artikelen