De 3 hipste sporten van dit moment volgens fitgirl Simone Olivia

Allergisch voor de sportschool? Niet meer als je één van de drie hipste sporten van het moment hebt geprobeerd. Deze laten je namelijk voelen alsof sporten geen verplichting meer is. Bovendien zijn het ook nog eens sporten waarbij je in korte tijd heel intensief traint. Wie wil dat nou niet? Simone Olivia, fitgirl en health-editor bij Amayzine, vertelt je waarom zij fan is van deze sporten en waarom je ze moet uitproberen. Simone: “Iedere ochtend gaat mijn wekker om half zeven en om zeven uur sta ik in de sportschool. Smoesjes bestaan niet, ik heb al gesport voordat ik aan mijn dag begin.”

Door: Jamie Jansen

High 45

Simone: “Ik ben enorm verslaafd aan High 45. Dit doe ik zeker 5 a 6 dagen in de week.” Bij High 45 krijg je een workout van (heel gek) 45 minuten. Het is een HIIT-training, oftewel: een High Intensity Interval Training, waarbij het hele idee is om in een zo kort mogelijk tijd zo effectief mogelijk bezig te zijn. Ideaal dus voor wanneer je tussen al het gehaast door toch nog even wil sporten. Omdat de trainingen kort zijn maar ook effectief zijn ze dus wel erg zwaar. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van loopbanden zonder motor. Deze worden dan ook niet voor niets ‘(s)killmills’ genoemd. Simone: “Ik wissel HIGH 45 af met krachttraining. Dit is de beste manier om zo snel mogelijk een bikini body te krijgen en summer ready te worden. In 45 minuten train je jezelf helemaal kapot. Dit geeft mij een enorme adrenaline stoot en zo kan ik de rest van de dag aan. HIIT training is en blijft toch wel echt een trend.”

IMG_4368

Rocycle

Spinnen met diepgang, zo wordt Rocycle ook wel omschreven. Het is een workout op een indoor fiets voor body, mind and soul. Dit mag dan misschien een beetje zweverig klinken, maar je zult zweten als nooit tevoren. Het is namelijk een full body workout waarbij je alle spiergroepen traint, je de nodige calorieën verbrand (700 – 800) en ook nog eens heel veel energie van krijgt. Bij Rocycle staat er een aantal (48 stuks) fietsen in één ruimte en er wordt keiharde muziek gedraaid van Rihanna en Drake. Een R&B feestje op de fiets dus. Tegelijkertijd doe je ook squats terwijl je fietst en je traint je bovenlichaam met dumbbells. Binnen drie kwartier train je je hele lichaam. Simone: “Als je je lichaam echt aan het werk wil zetten dan hoort daar een zweetdruppel bij. Als ik drijfnat de gym uit loop weet ik dat ik hard gewerkt heb.”`

PLTS 

Bij deze workout zweren Victoria’s Secret modellen. PLTS is niet zomaar een Pilates lesje. Het is een workout voor een soepel en sterk lichaam die een stapje verder gaat dan de bekende les die we allemaal wel een keertje hebben uitgeprobeerd. Je traint je hele lichaam met constante focus op je core en houding, in een klein groepje met energieke muziek en op een hypermoderne Pilates machine. Een echte caloriekiller dus. En het resultaat? Lange, getonede spieren, een ijzersterke core en een killer butt. Dat willen wij!

Hoewel Simone de drie sporten zelf allemaal heeft uitgeprobeerd, zweert ze toch bij High 45. “Rocycle en PLTS heb ik ook al geprobeerd. Maarja, er zitten helaas maar 7 dagen in de week.” 

andere artikelen