6 x de leukste festivals die je deze zomer absoluut niet mag missen

Het leukste seizoen van het jaar staat voor de deur en daarmee bedoelen we het natuurlijk het festivalseizoen! Van eind maart tot half september heb je elke week enorm veel keuze uit verschillende festivals, zowel nieuwe als oude vertrouwde feestjes. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je met al die festivals, die als paddenstoelen uit de grond groeien, geen overzicht meer hebt, helpen wij je graag een handje. In dit artikel lees je dan ook onze favoriete festivals die je deze lente/zomer absoluut niet mag en wilt missen.

Credit: Syndicaat
Credit: Syndicaat

Het Syndicaat en de Verborgen Oase

Locatie: Haas & Popi, Amsterdam
Datum: 27 juli
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Na de vorige dik uitverkochte editie in Ruigoord strijkt het Syndicaat deze zomer neer bij Haas & Popi, het  nieuwe pop-up restaurant met terras van Blijburg. Op het strand dus! Voor wie het Syndicaat nog niet kent: dit is een initatief van een groep Amsterdammers die op creatieve wijze een nieuwe stempel op het Amsterdamse nachtleven willen drukken. En met succes want inmiddels zijn ze al een paar edities verder en zijn de feestjes binnen no-time uitverkocht. Wat je kunt verwachten? De mooiste Aziatische outfits (ga verkleed!), een lekkere line-up en alleen maar leuke mensen. 

landjuweel

LANDJUWEEL

Locatie: Ruigoord
Datum: 8, 9, 10, 11 & 12 augustus
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Vijf dagen lang verdwalen in het mooiste dorpje in Noord-Holland met de mooiste creatievelingen terwijl je geniet van kunst, rituelen, poëzie, workshops, tentoonstellingen en muziek. Wie wil dat nou niet? Zo kun je bij DAF Sound System lekker de hele dag en nacht raven met je blote voeten in het zand, is er op zaterdag de beroemde beeldenroute en kun je door het hele dorp terecht voor verschillende spirituele rituelen. Daarnaast is Ruigoord wat ons betreft wel de allermooiste festivallocatie van de gemeente Amsterdam en raden wij je aan om lekker een weekender te boeken plus een plekje op de veel te gezellige camping. 

strafwerk

STRAFWERK

Locatie: Havenpark Amsterdam
Datum: 17 augustus
Website: Facebook-event
Line up: Onder anderen Ben Klock, Pan-Pot, Chris Stussy, Tale Of Us, Kölsch en Luuk van Dijk
Leuk om te weten: Wie regelmatig naat Strafwerk-feestjes gaat weet dat de line-up nooit teleurstelt. Ook dit jaar heeft de organisatie het weer voor elkaar weten te krijgen om heerlijk programma met internationale en nationale dj's neer te zetten. Hopelijk hebben we ook dit jaar weer geluk en worden we bij deze editie ook getrakteerd op een spectaculaire lichtshow op het einde. 

valtifest

VALTIFEST

Locatie: Kaap Oost, Amsterdam
Datum: 7 september
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Wij waren er vanaf de eerste editie, zo'n 10 jaar geleden, al bij en nog steeds is het kleurrijke verkleedfeestje nog steeds razendpopulair onder de Amsterdammers. Zoals elk jaar heeft Valtifest een thema en je wordt dan ook verzocht om je hier aan te doen. Leuk juist, want door dit verkleedelement spreken mensen elkaar sneller aan en is de sfeer bij binnenkomste meteen uitermate gezellig. Wat het thema dit jaar is wordt later in het seizoen bekend gemaakt, maar wij houden je hier zeker van op de hoogte. 

elrow

ELROW TOWN FESTIVAL 

Locatie: Havenpark Amsterdam
Datum: 7 september
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Elrow organiseert flamboyante feestjes overal ter wereld en staat bekend om zijn uitbundige aanpak met confettiregen, opblaasbeesten, carnaval acts en de beste beats! Mocht je van lekker over the top houden dan is dit gegarandeerd een goede keuze. Trek vooral ook een opvallende outfit aan. Hoe meer kleur, hoe beter. 

into the woods

INTO THE WOODS

Locatie: Amersfoort
Datum: 13 september
Website: Facebook-event
Line up: TBA
Leuk om te weten: Wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen voor Wildeburg; ga naar naar Into the Woods! Het populaire festival, dat dit jaar haar 10e jubileum viert, is Wildeburg in het klein. Niet gek, aangezien beide festivals door dezelfde mensen wordt georganiseerd. Natuurlijk is Into the Woods veel kleiner, maar qua aankleding lijkt het erg op elkaar. Eigenlijk is het bijna zonde dat het festival overdag plaatsvindt en dat de avond maar zo kort duurt want Into the Woods is, vooral wanneer de zon ondergaat, betoverend mooi. Qua muziek kan je allerlei genres verwachten trouwens. R&B, keiharde techno, house, deephouse en electro.

andere artikelen