Cheers to the WKND: 24 t/m 26 augustus

Bijna WEEKEND! Dat betekent tijd om lekker te borrelen, te eten, een feestje te vieren of een filmpje te pakken. Met je vrienden, lover of je gezin. We kunnen ons goed voorstellen dat je het doordeweeks veel te druk hebt gehad om plannen te maken voor het weekend en daarom helpen we je graag een handje. In 'Cheers to the WKND' lees je elke donderdag onze tips voor het weekend. 

WWW.HOFFOTO.NL - 2018-08-17 - parade amsterdam - DSC_2427

Vrijdag 24 augustus

VrijMiBo: De Parade Amsterdam

Een van de leukste plekken om in augustus je weekend in te luiden is wat ons betreft wel op het terrein van de Parade. Het jaarlijkse rondreizende theaterfestival staat nog een paar weekenden in Amsterdam en hier kun je terecht voor 75 verschillende korte voorstellingen voor jong, oud en alles daar tussenin. Alle avonden worden afgesloten met twee gratis live-bands waaronder Funck Orchestra, Nachtschade en Max Meser. Verder is er natuurlijk weer een silent disco en heb je er heerlijke, happen, wijn en (speciaal)biertjes. 

Filmfestival: PLUK de NACHT

Voor wie het weekend lekker rustig wil inluiden met een filmpje in de buitenlucht kan terecht bij het jaarlijkse filmfestival PLUK de NACHT op het Stenen Hoofd in Amsterdam. Bekijk het programma hieren reserveer alvast een stoel. 

Festival: Het Amsterdamse Terrassen Festival

Het Rembrandtpark in Amsterdam wordt dit weekend omgetoverd tot het grootste terras van Amsterdam. Met meer dan 20 horecazaken zijn alle zaken uit alle stadsdelen van de partij. Zin om een middagje/avondje te eten en te drinken? Dan weet je dus waar je moet zijn. 

Credit: Facebook Festifest
Credit: Facebook Festifest

Zaterdag 25 augustus

Festival: Festifest Invites: Wilde Renate

Noorderlicht in Amsterdam Noord nodigt, net als vorig jaar, opnieuw de gezelligste club van Berlijn uit voor een dagje feest aan het IJ. Kaarten zijn al lang en breed uitverkocht, maar wellicht heb je via Ticketswap nog geluk. 

Lunch: 4 x plekken voor de lekkerste Poke Bowl in Amsterdam

Poke Bowl voor lunch? Bij deze vier restaurants in Amsterdam scoor je de lekkerste!

Credit: Jaap Beyleveld
Credit: Jaap Beyleveld

Zondag 26 augustus

Zien: Voorstelling De Meeuw @ Het Amsterdamse Bostheater

Op het grootste buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater in het Amsterdamse Bos kun je de hele maand augustus t/m 8 september kijken naar een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Aton Tsjechov: De Meeuw. Een komedie over de tragische en hilarische pogingen het leven zin te geven. De openlucht voorstelling start iedere avond om 21.00 uur, maar het bosrestaurant is al open vanaf een uurtje of 18.00. Leuk om van tevoren nog even een hapje (haal bijvoorbeeld een goed gevulde picknickmand op) of een drankje te doen. Tip: zoek je een originele date? Sla dan nu je kaartjes in. 

Muziek: Jazz at the Plantage

De hele maand augustus kun je elke zaterdag en zondag genieten van live jazz muziek tijdens Jazz at the Plantage bij Hortus Botanicus. Info over het programma en de kaarverkoop vind je hier

WijnSpijs Wandeling

Op zoek naar een bijzonder activiteit voor een dagje weg in Amsterdam? Loop dan mee met de WijnSpijs Wandeling. Deze culinaire wandeling leidt je door deze mooie stad langs 6 toffe restaurants, waar de beste wijn-spijs combinaties worden geserveerd. Op deze manier is de WijnSpijs Wandeling de ideale manier om Amsterdam te verkennen terwijl je geniet van de lekkerste gerechten en bijpassende wijnen bij de culinaire hotspots. 

andere artikelen