Hoe overleef je de kerst het best? 10 survivaltips!

Heb je ook niet zoveel met kerst? En sla je deze dagen liever over maar kom je er niet helemaal onderuit? Met onderstaande tips kun je de kerstdagen ook heel anders beleven.

bad

1. Wees lief voor jezelf

Begin de dag relaxt met een bad of douche met je favoriete producten. Spreek na de kerst pas af met jezelf, om die ene broek weer aan te kunnen. Wat maken die twee dagen nou uit? 

maria tailor

2. Trek een fijne outfit aan

Niets is vervelender dan een knellende panty of te strakke broek waardoor je de hele avond je buik moet inhouden. Draag iets wat je lekker vindt zitten. Wil je er feestelijk uit zien in een basic outfit, denk dan vooral aan de accessoires en kies voor een gek of opvallend item zoals een tas, ring, jasje of schoenen. Zelfs een mooi sportpak kan tegenwoordig. Zoals dit glitterpak van Maria Tailor, dat ook prachtig staat met een leuk hakje. 

* Bekijk de hele wintercollectie van Maria Tailor hier. 

3. Om het jaar kerst vieren

Heb je een partner en wil je niet alle kerstdagen overal naartoe racen? Spreek met elkaar af om het ene jaar kerst met jouw familie te vieren en het andere jaar met de andere kant.

4. Verschuif de kerstdagen

De essentie van kerst is dat je met elkaar bent en gezellig aan tafel zit te eten en drinken. Dat hoeft toch niet alleen op 25 en 26 december plaats te vinden? Je kunt kerst ook een week eerder of later vieren met familie en vrienden. Het verplichte gevoel is er dan ook meteen af, waardoor het waarschijnlijk nog leuker is dan op de officiële kerstdata zelf.

relaxing

5. Blok een dag voor jezelf

Kerstavond, lunch, brunch, diner en als je ook nog gescheiden ouders hebt zit die agenda nog voller. Spreek  voor jezelf of samen met je partner af,  dat je twee afspraken inplant. Naast die twee vaste afspraken zijn jullie vrij om te doen wat je wilt. 

cheers

6. Word dronken met je beste vrienden

Bij wie kun je beter jezelf zijn dan tussen je beste vrienden? Duik na alle verplichtingen de kroeg of de club in met je beste vrienden, en zeg hoe blij je met ze bent. Lees hier welke feestjes er zijn tijdens de kerstdagen. 

strandwandeling

7. Maak een strandwandeling of ga naar het bos

Een binnen mens bestaat niet. Gezien kerst vooral binnen plaats vindt, werkt een frisse neus halen voordat alles begint erg verfrissend. Ga in de ochtend lekker samen naar het strand of het bos om uit te waaien. Je kan ook voorstellen om deze activiteit met de hele familie te doen. 

8. Organiseer een activiteit tijdens het kerstdiner

Lijkt de tijd niet vooruit te gaan? Organiseer een  music-quiz, speel 30-seconds, bingo of overtuig iedereen ervan om een rondje buiten te wandelen. Naast alle hapjes en drankjes is het ook fijn om even de benen te strekken.

9. Maak nieuwe vrienden op Meetup

Vrijgezel of woon je nieuw in een stad waar je nog niet zo veel mensen kent? Kijk eens op de activiteitenkalender van Meetup. Hier staan heel veel activiteiten op die bij jou in de buurt plaats vinden. Van hartloopgroepjes tot kookclubjes.  Veel internationale mensen maken gebruik van deze app om in contact te komen met andere mensen. 

tropische-vakantie

10. Boek een ticket naar de zon

Het is wel een duidelijk statement als je dit doet, maar als je echt niet van kerst houdt en het liefst naar een warme bestemming gaat, ga dan lekker overwinteren in Europa op een van deze zonnige bestemmingen

 

andere artikelen