Weekendtip: de nieuwste editie van de Afternoon Tea van Waldorf Astoria Amsterdam

Deze zomer trekt je favoriete zomerbries weer door de hoofdstad. De geroemde Summer Afternoon Tea van Waldorf Astoria Amsterdam strijkt neer in de Peacock Alley, het kloppende hart van het hotel. Ieder seizoen toveren Executive Chef Sidney Schutte en Patissier Vipin Charly met verschillende smaken en ingrediënten. Het resultaat? Een verbluffende ‘Summer in the City’ Afternoon Tea.

Sluit je ogen en ruik een mengeling van lichtzoete zomerbloemen en je favoriete zonnebrand. Voel je rozig door de zon op je schouders en luister naar het gezoem van bijen en het stadsgezang van vogels en opgetogen mensen. Deze zomer waarderen we de vrijheid van Amsterdam meer dan ooit en bekijken we onze geliefde hoofdstad met nieuwe ogen. Het warme jaargetijde in de stad is dit seizoen dan ook dé inspiratie voor de zomerse Afternoon Tea.

Schermafbeelding 2021-07-26 om 16.28.46

Een samenspel tussen fruit en bloemen

Het thema ‘Summer in the City’ is fenomenaal vertaald naar luxe hartigheden, zoetige taartjes en heerlijke scones. Zo werken de Chef en Patissier als ware kunstenaars met ingrediënten als goudsbloem, zonnebloempitten, vlierbloesem en rabarber, gecombineerd met zomerfruit als aardbeien, framboos en mango.

De Afternoon Tea drink je samen met de unieke’ Place Vendôme’ gedoopte groene thee, die fruit en bloemen op een wonderbaarlijke manier laat samenkomen. Daarnaast wordt de ‘Jade of Africa’ geschonken. Deze Zuid-Afrikaanse rode thee heeft een zachte geur van rode bessen en zonnebloembladeren.

Schermafbeelding 2021-07-26 om 16.30.46

Een tafel reserveren voor de Afternoon Tea? Dat kan via de website van Waldorf Astoria Amsterdam. De Afteroon Tea wordt elke vrijdag, zaterdag en zondag gereseveerd van 15.00 tot 17.00 uur voor €58,50 per persoon.

andere artikelen