Waldorf Astoria Amsterdam doopt met Afternoon Tea de Guerlain-geurlijn om tot een smaaksensatie

Waldorf Astoria Amsterdam weet je zintuigen dit seizoen op een unieke manier te prikkelen. Voor The Beauty & the Bee Afternoon editie sloeg het vijfsterrenhotel de handen ineen met het luxueuze Franse parfumhuis Guerlain. Het resultaat is een verscheidenheid aan hartige en zoete heerlijkheden op basis van bloemen en fruit. 

High tea2

Luxe hartigheden, zoete taartjes en scones 

Waldorf Astoria Amsterdam staat zowel bij haar stadsbewoners als bij reisliefhebbers bekend om de meermaals bekroonde Guerlain Spa, de enige in de Benelux. Ook hun Afternoon Tea in de Peacock Alley is een begrip. Deze bijzondere samenwerking kon daarom niet uitblijven. De Afternoon Tea is geïnspireerd op Guerlain’s Aqua Allegoria, een geurlijn met een variëteit aan ingrediënten. De collectie wordt voortdurend vernieuwd en is een eerbetoon aan de wonderen der natuur. Met de bijzondere ingrediënten die de natuur te bieden heeft, ging Patissier Vipin Charly aan de slag. Hij verdiepte zich in elke geur van deze lijn. Het resultaat? Luxe hartigheden, zoetige taartjes en heerlijke scones, eenieder geïnspireerd op een geur uit de collectie. 

high tea 2

Van Herba Fresca tot Bergamote Calabria

De Chef en de Patissier vertaalden de parfumklassieker Herba Fresca tot een zoetig taartje van munt en groene thee. De wereldberoemde Rosa Rossa werd omgedoopt tot taartje van lychee, zwarte bes en rozen. De keukenkunstenaars gingen met bergamot en gerookte makreel aan de slag voor een hartige vertaling van de parfum Bergamote Calabria en ook de parfums Pamplelune en Flora Salvaggia zijn getransformeerd tot een zinnenprikkelende hartige traktatie. Uiteraard is er ook nagedacht over een ultieme theebeleving. Zo wordt de ‘Savannah Dawn Tea’ geschonken bij het hartige deel, een zoete cafeïnevrije groene thee vermengd met zeldzame maracuya en rijpe mango. Bij de zoetigheden wordt de delicate Zuid-Afrikaanse rode thee ‘Jade of Africa Tea’ geserveerd, een thee die een subtiele geur van rode bessen en een vleugje zonnebloemblaadjes verspreid.

Reserveer een tafel voor de Afternoon Tea via de website van Waldorf Astoria Amsterdam. De  Afternoon Tea is beschikbaar van vrijdag 4 maart tot eind mei. Deze wordt elke woensdag tot en met zondag geserveerd in de iconische Peacock Alley van 15:00 tot 17:00 uur voor €60,50 per persoon.

andere artikelen