Waldorf Astoria Amsterdam introduceert de World of Trudon Afternoon Tea

Waldorf Astoria Amsterdam stapt dit seizoen in een tijdmachine en strijkt met het Franse Trudon neer in het Ottomaanse Rijk. Veel bekende mensen en historische gebeurtenissen vormen al sinds jaar en dag een grote inspiratie voor de oudste kaarsenfabrikant ter wereld. De Chef en de Patissier van het vijfsterrenhotel lieten zich aan de hand van geur en smaak meevoeren in de geschiedenis van Trudon. Dat resulteert in een mooie selectie hartige en zoete heerlijkheden, geïnspireerd op grootheden uit de geschiedenis. 

Van de favoriet van Lodewijk XIV tot een Marie Antoinette-creatie 

De culinaire en historische reis begint met zes hartige creaties. Zo vormt de Argentijnse politicus Ernesto Guevara een inspiratiebron voor de creatie van de sigaar van rund en gerookte as. Daarna is het tijd voor de zalm en komkommer, een vertaling van de bloementuin van Josephine de Beauharnais. Geïnspireerd op de favoriete koninklijke zomerresidentie van Koningin Elizabeth II, geniet je vervolgens van een unieke variatie van het Schots ei. De reis zet zich vervolgens voort naar het Ottomaanse Rijk (1299 tot 1923), toen het een traditie was om een maaltijd te beginnen met een lichte bouillon van rundvlees, groenten en yoghurt. Ten slotte wordt het hartige gedeelte afgesloten met een vol-au-vent met truffel, de favoriet van Lodewijk XIV en een huisgemaakt briochebroodje met foie gras en appelreductie, geïnspireerd op Marie Antoinette. 

De eerste zoete smaaksensatie start met Gabriel en zijn engelenvleugels. Geniet vervolgens van een eetbare kaars gemaakt van appel, citroen, gember en munt, geïnspireerd op Abd El Kader. Vervolgens is het tijd voor een madeleine van chocolade, lavendel en honing, een eerbetoon aan ruiter en schermster Madeleine de Maupin. Daarna proef je van een vertaling van Trudon’s Odalisque kaarsen. Ook de Patissier verwelkomt Josephine de Beauharnais maar al te graag. Wegens haar liefde voor tuinen, creëerde hij een éclair, gemaakt van kaffir limoen, jasmijn en kokos. De Afternoon Tea wordt afgesloten met een cake van bergamot, peer en honing dat een smaakvolle verwijzing is naar de CIRE- kaars. 

Waldorf Astoria Amsterdam en Trudon gaan allebei terug naar de 17-eeuw. Terwijl Trudon in Parijs werd opgericht door een koopman, werd ruim 500 kilometer verderop 17-eeuwse paleizen aan de Herengracht – nu het Waldorf Astoria Amsterdam – gebouwd. Nu, bijna 400 jaar later, slaan Trudon en Waldorf Astoria Amsterdam de handen ineen voor de Afternoon Tea

Reserveer een tafel voor de Afternoon Tea via de website van Waldorf Astoria Amsterdam. De Afternoon Tea is beschikbaar vanaf woensdag 20 oktober. Deze wordt elke woensdag tot en met zondag geserveerd in de iconische Peacock Alley van 15:00 tot 17:00 uur voor €65,00 per persoon.

andere artikelen