Vier LHBTQIA + koppels kunnen trouwen op Milkshake festival

Vier LHBTQIA + koppels kunnen elkaar het ja-woord geven tijdens de aanstaande editie van Milkshake Festival, zaterdag 27 en zondag 28 juli op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Kandidaten voor dit huwelijk kunnen tot 10 mei liefdesverklaringen op video mailen naar Milkshake, waarna twee koppels worden gekozen door de organisatie en twee koppels door het publiek. De Stichting For All Who Love Foundation neemt alle kosten op zich, voor wat betreft het gemeentelijke papierwerk en de huwelijksceremonie.

De Stichting For All Who Love Foundation wil hiermee vieren dat Nederland het allereerste land is waar je als LHBTQIA+ koppel kunt trouwen. Marieke Samallo, organisator van Milkshake en bestuurslid van de stichting: “For All Who Love Foundation besteedt speciale aandacht aan minderheidsgroepen. De stichting heeft 4 pijlers: LHBTQIA+, ouderen, mensen met een beperking en ondersteunt projecten tegen racisme. We hebben het uitgezocht en kwamen erachter dat er binnen de Milkshake hekken een aantal officiële trouwlocaties zijn. Hoe mooi is het dat mensen hun liefde voor elkaar bij ons kunnen vastleggen.”  

Milkshake Festival is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!

Lees ook:
15 x de leukste festivals die je deze zomer niet mag missen

andere artikelen