Tip: kaasfonduen bij pop-up restaurant Fondue van de Kaaskamer in Westerpark

Begin november lieten we je al weten dat het IJscuypje in het Westerpark deze wintermaanden wordt omgetoverd tot een walhalla voor kaasfans en nu is het eindelijk zover. Het kaasfondue pop-up restaurant van de Kaaskamer heeft haar deuren geopend en wij mochten met een groepje pers als eerste de verschillende kaasfondues komen proeven.

De Kaaskamer van Amsterdam is al 25 jaar een begrip in de Jordaan en je koopt er de lekkerste kazen. De eigenaren, twee jonge Amsterdammers, wilden meer en wat kun je dan beter doen dan een eigen kaasfondue-restaurant openen? Ze vonden twee ervaren koks die met hun in zee wilden gaan en zo was daar ineens ‘Fondue van de Kaaskamer’.

voorgerecht

Vier verschillende soorten

Het restaurant is wat je van een kaasfondue-restaurant verwacht: knus, gezellig en intiem en de geur van kaas hangt door de hele zaak.  We beginnen de avond met een lekker glas Gruner Veltiner en een combinatie van alle voorgerechten zodat we van alles wat kunnen proeven. Denk aan rilettes van huisgemaakte zalm (9,50 euro), ingelegde groenten met geitenkaascrème (10,50 euro) en een charcuterie-plateau (12,50 euro). Vooral van de ingelegde groenten ben ik onder de indruk. Vooral als je niet zo’n grote eter bent zoals ik en het belangrijk vindt om elke dag groenten binnen te krijgen is dit lichte voorgerecht zeker een aanrader.

fondue

Geen slap wit stokbrood, maar zuurdesembrood

Op het menu staan vier verschillende kaasfondues: Zwitserse-, Franse-, Hollandse- en Geitenkaasfondue, die tussen de 20 en 24 euro kosten. We proeven er drie. De Hollandse is braaf en neutraal van smaak. Ideaal voor mensen die van lichte kazen, zoals oud belegen en boerengatenkaas, houden. De Zwitserse is erg lekker maar best heftig. Wel prima voor een paar hapjes.  De Franse is met de Franse Guyere en Roquefort wat mij betreft helemaal perfect.  Toch vind ik één hele pan met dezelfde smaak kaas sowieso best heftig dus zou ik je aanraden, als je met een groepje bent, verschillende pannetjes te bestellen en deze lekker met elkaar te delen. Net zoals met een kaasplankje is het toch het fijnst om licht te beginnen en zwaar te eindigen.

Mocht je dezelfde gedachte hebben als ik: ‘bij een ander fonduerestaurant kan ik goedkoper kaasfonduen’. Klopt helemaal, maar daar zijn de kazen niet geselecteerd door mensen met verstand van kaas, krijg je er meestal geen verse groenten bij en moet je het doen met een slap wit stokbroodje in plaats van vers zuurdesembrood. Overtuigd? Reserveren maar.

Adres: Gosschalklaan 7, Amsterdam
Reserveren & meer info: De Kaaskamer Fondue

andere artikelen