Tip: Het 5 gangen chef’s menu bij Wester Wijnfabriek in Amsterdam

Op het Westergasterrein zit in een piepklein huisje waarin je de gezelligste wijnbar van Amsterdam vindt. Bij Wester Wijnfabriek drink je buiten op het fijne en intieme terras of binnen aan de bar, op de bank of aan een tafeltje de lekkerste (natuur)wijnen. Bestel daarbij het heerlijke nieuwe chefsmenu en je middag/avond is compleet. 

Door Anne Tonen

Het chefsmenu, dat naast allerlei heerlijke borrelhappen, sinds kort te bestellen is is een grote toevoeging op de kaart. Het vijfgangenmenu ( voor maar slechts 35 euro) wordt samengesteld door Mario Yufera die onlangs restaurant BREDA verliet om de sterren van de hemel te gaan koken bij de Wester Wijnfabriek. Als geen ander weet Mario welke smaken bij elkaar passen en weet hij je te verrassen met de meest bijzondere gerechtjes. 

wijn 1

Bij binnenkomst kregen we een Gazpacho van witte tomaten (nooit eerder gezien). De soep, met gerookte olijfolie en basilicumschuim, werd geserveerd op crushed ijs waardoor het ijskoud was. Precies hoe je dit gerecht op z'n lekkerst eet. Bij het frisse gerechtje kregen we van gastvrouw en sommelier Anne een heerlijk glas bubbels geserveerd. 

wijn 11

Door met de tweede gang: een heerlijke ceviche van octopus met tiger milk, kumquat en citroengras. Het derde gerecht was een kreefttartaar dat geserveerd werd met een gazpacho van kersen, tobbiko kaviaar en korianderolie. Beide gerechten waren lekker licht, fris en zo lekker dat we flink baalden dat het op was. 

Als hoofdgerecht kregen we ons eerste gerechtje met vlees. Dit was een tortilla met gedroogde seranoham, walnoot, beurre noisette, eigeel en uiencompote. Ook deze combinatie was weer uniek te noemen en we genoten intens van elke hap. We sloten af met een dessert van rabarber en lavendelschuim. Omdat alle gerechten erg licht waren hadden we na afloop nog wel een heel klein beetje trek. Aan te raden is om jezelf na het zoete dessert ook nog te verwennen met een kaasplankje (12,50 euro). Vraag sommelier Anne naar een bijpassende dessertwijn en je gaat als een zielsgelukkig mens naar huis. 

WhatsApp Image 2018-07-19 at 11.58.45

Wanneer je ergens gaat eten komt het vaak voor dat het ene gerechtje lekkerder is dan de ander. Dat is bij Wester Wijnfabriek dus niet het geval. Het niveau van de gerechten is hoog en blijft constant, waardoor ik niet kan aangeven wat mijn favoriet was. Daarbij smaken wijnen en gerechten nog lekkerder wanneer ze met liefde geserveerd en bereid worden en dat is denk ik wel de grootste kracht van deze wijnbar. Hier voel je je niet zomaar een klant waaraan geld verdiend moet worden. Nee, hier wil het personeel met al het geduld en liefde hun passie voor wijnen en eten met je delen en waar kom je dat in Amsterdam nou nog tegen?

Adres: Pazannistraat 10, Amsterdam
Website: www.westerwijnfabriek.nl

andere artikelen