De week zonder vlees: probeer de plantaardige kipburger van Tindel

0
Fried TiNDLE Bun 2, Rotisserie

In de schappen van de supermarkt stikt het tegenwoordig van de plantaardige alternatieven en ook in restaurants kunnen vegans hun geluk niet op. Sinds kort is er weer een nieuwe kipvervanger op de markt en dat is TinDLE. Het zou de exaxte geur, smaak en textuur nabootsen van kip en zou zich daarom onderscheiden van de andere kipvervangers. 

TiNDLE wordt momenteel alleen gebruikt door chefs. Restaurants als Box Sociaal, Rotisserie, Circl, Soil Vegan Café, Cabron en Coffee & Coconuts zijn de Amsterdamse restaurants die op dit moment een gerecht met de vegakip van TiNDLE op het menu hebben staan. Denk aan taco's, baobuns en burgers. 

TiNDLE Katsu Burger, SOIL VEGAN CAFE

Zelf ben ik gek op de burgers van de Rotisserie dus ging ik er langs om de 'Crispy Fried TiNDLE Bun' uit te proberen. De burger wordt geserveeerd met sla, augurk en mayonaise en om het nog lekkerder te maken kun je kiezen uit een aantal extra toppings. Ik koos voor avocado, blauwe kaas en cheddar. Ten eerste is het broodje, zoals we gewend zijn van de Rotisserie, ontzettend goed. Het brood is lekker stevig en knapperig en bij de eerste hap die ik neem proef ik serieus geen verschil tussen de vega kip en echte kip. Wat het product extra lekker maakt is de krokante korst waardoor de beleving dat je vlees eet nog sterker wordt. 

TiNDLE Vegan Bao 1, Coffee _ Coconuts

Zelf ben ik een enorme vleesliefhebber maar probeer ik zoveel mogelijk vegetarisch te eten. Tot nu toe waren de kipstuckjes van de Vegetarische Slager favoriet maar nu ik TiNDLE heb geprobeerd komt dit product inderdaad het meest in de buurt van echte kip. Wel moet je de TiNDLE-kip echt met een broodje eten. Als je er een stukje afsnijdt en het zonder saus en brood eet dan proef je wel iets beter dat het plantaardige kip is. De kip zit overigens vol met vezels en proteines dus het vult ook extreem goed. 

Mocht je op een (brakke) dag een keer zin hebben in een sappige, goed gevulde, hamburger en je wilt een dagje geen vlees eten of je doet nu mee aan de Week zonder Vlees: probeer dan zeker de burger, bao bon of taco's een keertje uit. 

 

Meer weten over TiNDLE? Check de website. 

Over de auteur

Anne Tonen

Anne Tonen

Anne Tonen is de founder & owner van Your Daily Life. Ze gaat het liefst elke dag uit eten, is een enorme wijnliefhebber en houdt van een goed feestje. Verder is ze ontzettend nieuwsgierig en gaat ze graag in gesprek met mensen met bijzondere, inspirerende of ontroerende verhalen.

Geen reacties

bartje boemboe

Weekendtip: Bartje BoemBoe BBQ

Na een super geslaagd XXL aanschuifdiner begin dit jaar, hebben Bartje Boemboe en House of Watt opnieuw de handen ineen geslagen. House of Watt-eigenaar Thomas ...