Sushito in de Pijp: The Best of Both Worlds

Wat is er nou fijner dan buiten eten? Nou, een overheerlijke Sushito buiten eten dus! Your Daily Life reisde af naar De Pijp in Amsterdam en ging langs bij Sushito, dat sinds 1 februari een vliegende start heeft gemaakt met haar rolls & bowls.

Op de website van dit gloednieuwe concept, vind je de alleszeggende slogan: “How a Mexican, Japanese and Hawaiian man made magic.” En magisch, dat is het. Want zeg nou zelf, wie wil nou niet the best of both worlds? Een sushito is een combinatie van – je raadt het al – een sushi roll en een burrito. Liever niet uit het vuistje eten maar met stokjes aan de gang? Kies dan voor de hippe pokébowl. Laat die insta pics maar komen!

Het is zaterdagavond en de zon schijnt en dat betekent volle terrassen in Amsterdam. Tussen alle drukte bevindt zich daar de kleine ingang van Sushito. We worden vriendelijk ontvangen door Caro, de manager. Ze legt het concept uit. Je kunt kiezen uit een aantal classic bowls & rolls óf je eigen maaltijd samenstellen. Genoeg te kiezen dus.

thumb_IMG_2933_1024

Je krijgt bij binnenkomst letterlijk een kijkje in de keuken: verse avocado (ja, de perfecte rijpheid), mango, zalm, tonijn, tempura garnalen. Alles wat je nodig hebt om jouw sushi droom werkelijkheid te maken, ligt hier klaar om gegeten te worden. De Jumping Shrimp Roll en de Creamy Bomb Bowl zijn al het proberen waard vanwege de naam, maar ook de combinatie van ingrediënten belooft veel goeds: bestellen maar!

thumb_IMG_2958_1024

Je kunt jouw verse maaltijd opeten aan een van de kleine tafeltjes van het restaurant maar meenemen is misschien een veel beter idee! Geen gedoe met kleine stukjes nigiri waar de zalm niet op je rijst blijft zitten terwijl je het in je mond probeert te stoppen, nee, een roll wrapped in paper waarbij je fatsoenlijk en enigszins elegant (sushi date in het park?) dit stukje hemel kan opeten. Plof in het gras, trek een flesje bubbels open en geniet! Liever in je joggingbroek op de bank blijven hangen? Bestellen kan ook.

Nog een fijne bijkomstigheid is de prijs. Voor een verzadigende sushi maaltijd leg je al gauw twee tientjes neer. Vanaf nu niet meer. Vanaf 8,50 euro heb jij je eigen vega roll en voor een tientje zit die ook nog eens vol met verse vis en andere heerlijkheden. Niet gek, toch?

Vanaf de eerste tot de laatste hap, word je verrast door de heerlijke producten en verrassende smaken, terwijl je nog steeds aan je sushi behoefte voldoet. Dus, vergeet onbeperkt sushi eten totdat je erbij neervalt, sla die pizza Calzone op een luie zondag eens over (denk aan die bikini) en verwen jezelf met Sushito!

andere artikelen