Nieuwe hotspot in Bos en Lommer: galerie/bar/restaurant ‘NMAG & de Bar’

Trek je jas aan en spring op de fiets naar Bos en Lommer, want in het gloednieuwe restaurant en bar van No Man's Art Gallery is de menukaart net even anders en kun je er naast brunchen, lunchen, dineren en borrelen ook nog eens genieten van kunst van jonge opkomende kunstenaars van over de hele wereld. 

Door Anne Tonen

Voor wie No Man's Art Gallery niet kent; dit is een 'reizende' galerie die al zeven jaar lang wereldwijd pop-up exposities organiseert en nu Amsterdam als vaste basis heeft in Amsterdam-West. Een galerie dus. Met een restaurant want kunst bewonderen met een glas (natuur)wijn in je hand is toch net iets gezelliger vinden we. 

art

Bij NMAG & de Bar staan huisgemaakte gerechten op de kaart. Al deze gerechten zijn geïnspireerd op de negen steden die No Man's Art Gallery afreisde. Verwacht hier dus geen hipster food of standaard gerechtjes die je bijna in elke lunchzaak in Amsterdam krijg geserveerd. Hier bestel je voor de lunch bijvoorbeeld een Vietnamese Buikspek op zuurdesembrood, tomatensalade met wasabi, zalm en mascarpone of een vegetarische brunch bestaande uit twee gebakken eitjes, tosti, champignons, spinazie, tomaat en gerookte hollandaise saus (aanrader!). 

heek

Ook de dinerkaart is bijzonder te noemen. Zo kan je kiezen uit spitskool met dahl, steak van knolselderij of vers gebakken heekfilet met Aziatische groenten in een saus van shiso blad. Dan heb je elke zaterdag en zondag nog een boozy brunch (11.00 tot 17.00 uur) en ook die lijkt ons zeer de moeite waard. Naast al die lekkere gerechten kun je bij NMAG & de Bar namelijk ook terecht voor ontiegelijk lekkere cocktails. Om eerlijk te zijn hebben we ze nog niet geproefd maar voor de Mr Rose (Ginger Ale, gin, eetbare rozen, rozemarijn en citroen) en de Ginga Lobi (donkere rum, Ginger beer, limoen en ginga bierie splash) komen we graag nog een keer terug. Overigens ook voor de huisgemaakte limonades (de Iraanse saffraan-sinaasappellimonade is heerlijk voor bij de lunch). 

limonade

Voor iedereen die van kunst, een goed glas wijn en exotische gerechten houdt is NMAG & de Bar een hele fijne plek om komen en naar terug te keren en het maakt die lelijke Bos & Lommerweg ineens stukken leuker!

Adres: Bos & Lommerweg 88 – 90, Amsterdam
Reserveren: debar.nomansart.nl

Voor informatie over de exposities, check: www.nomansart.com

andere artikelen