Nieuw in Amsterdam Noord: restaurant Dok Du Nord

Wie lange tijd in Amsterdam woont en net als ons graag aan de Noord kant komt, heeft vast wel eens op het terras gezeten bij Wilhelmina Dok. Het restaurantje met een groot terras aan het IJ was favoriet bij ons voor vrijdagmiddagborrels in de zomer. Dat het een paar jaar geleden de deuren sloot was dan ook een teleurstelling. Maar we hebben goed nieuws want op het fijne plekje is sinds afgelopen zomer een nieuw restaurant geopend: Dok Du Nord.

Een architect, een docent, een arts en een makelaar hadden behoefte om hun passie achterna te gaan: een restaurant openen. Met een crowdfunding werden ze uit 10 ideeën gekozen en binnen 10 dagen realiseerden deze levensgenieters hun jeugddroom en openden ze begin dit jaar Dok Du Nord, een restaurant met Mediterraanse invloeden. 

Credit: Dok Du Nord
Credit: Dok Du Nord

We worden welkom geheten door Maurick, één van de eigenaren, die uit een Franse familie komt en veel verstand heeft van goede wijnen. Vol trots laat hij ons de wijnkaart zien waar hele betaalbare wijnen opstaan. Voor een fles betaal je gemiddeld 24 euro en per glas betaal je zo’n 4,95 euro. Ook voor cava ja! Worden wij heel blij van. De wijnkaart is op dit moment nog niet zo uitgebreid, maar er komen zeker nog meer goede wijnen op, zo belooft Maurick. 

foto 1

We beginnen de avond met een glas roze en witte cava en bestellen er een paar bites bij. Het worden de bospaddestoelen rokjes en de pulpo. De gerechtjes mogen wat ons betreft wel wat leuker geserveerd worden, dan smaken ze nét nog een stukje lekkerder. De pulpo is prima maar een beetje flauw. De bospaddenstoelen kroketjes zijn verrukkelijk en het liefst bestellen we meteen nog een paar porties. 

foto 3

Door naar de eerste gang: zeeduivel. Die smaakt lekker vet en wordt geserveerd met een bijpassende saus. Simpel, maar qua smaak echt helemaal prima. Echt enthousiast worden we van de kalf sukade steak, die perfect is klaargemaakt en lekker mals is en de pasta vongole met een pittige smaak. Het valt ons op dat de porties erg groot zijn. Fijn, voor grote eters zoals wij. 

De avond sluiten we af met een aardbeientaartje dat veel fruit bevat en lekker fris is. Het crunch taartje met rum zou ook een goede afsluiter zijn geweest als het iets minder doordrenkt zou zijn met rum. 

Voordat we aan tafel schoven vertelde eigenaar Maurick ons al dat het restaurant nog echt in de opstartfase zit en dat ze mensen hebben aangenomen met weinig tot geen ervaring die ze opleiden. Dat is wel een beetje te merken, maar dat is helemaal niet storend. Sommige gerechtjes moeten nog iets geperfectioneerd worden, maar de hoofdgerechten zijn goed en ook de huiselijke sfeer en de meisjes en jongens in bediening, die ontzettend goed hun best doen, maken dit tot een hele fijne avond. Aardige en behulpzame bediening kom je namelijk zelden tegen in Amsterdam.

Wij komen graag nog eens terug als het restaurant uit de opstartfase is en we verheugen ons ook enorm op de events die ze van plan zijn te organiseren. Wat dacht je van een mosselavond met Franse frietjes of een cava met oestermiddag? Dok Du Nord is er in ieder geval een uitstekende plek voor en het bevat alle ingredienten voor een heerlijke middag of avond borrelen/dineren op een prachtig terras waarbij je echt het gevoel hebt even weg te zijn uit Amsterdam. 

Adres: Noordwal 1, Amsterdam
Reserveren: dokdunord.nl

andere artikelen