Modebewust en duurzaam kleding lenen bij LENA The Fashion Library

Wie denkt dat regelmatig een nieuw outfit dragen en duurzaamheid niet samen gaan heeft het mis. Sinds een paar jaar is er LENA The Fashion Library.  In een wereld waar het veelal om consumeren draait is dit concept een uitkomst voor fashionistas met een duurzaam hart. Wij zochten voor jou uit wat LENA precies inhoudt.

Door: Yael Water

Bij LENA draait het allemaal om het nieuwe modebewust: mooie trendy kleding dragen zonder dat dit ten koste gaat van mens en milieu. De meesten van ons dragen het liefst voor ieder feestje of gelegenheid een ander outfit. Maar laten we eerlijk zijn: voor je het weet puilt je kast uit met eenmalig gedragen truitjes en jurken. Niet echt het goede voorbeeld voor duurzaam leven. Daarom kun je bij LENA prachtige kledingstukken lenen zolang en zo vaak als jij wilt. 

Huib_van_Wersch_091

De kleding bij LENA bestaat uit een basis- en exclusieve collectie. Naast vintage kledingstukken behoren items van hoogwaardige internationale merken als Filippa K, NÜMPH en studio JUX tot de basis collectie. Daarnaast kun je, tegen een meerprijs, uit de exclusieve collectie one-of-a-kind items van upcoming designers lenen waarmee jij zonder twijfel de show steelt bij het volgende evenement.

Er zijn twee verschillende leenopties: 1-time en abonnement. 1-time houdt in dat je eenmalig iets leent. Je leent het item per week en betaald makkelijk achteraf per automatisch incasso.

Daarnaast kun je ook een abonnement afsluiten. Dit werkt via een puntensysteem. Ieder kledingstuk heeft punten gekregen; van 25 t/m 100 punten. Kies een abo small (100 punten) voor €25, medium (200) voor €40 of large (300) voor €50. Met jouw abonnement wissel en varieer je zoveel je maar wilt binnen het aantal punten dat je hebt. Een abonnement sluit je af voor minimaal 3 maanden en is daarna maandelijks opzegbaar. 

lena

Maar soms komt het voor dat je verliefd wordt op een kledingstuk. Gelukkig snappen ze dat bij LENA en kun je de kledingstukken ook kopen.

Benieuwd geworden naar de kleding die LENA te bieden heeft of wil je meer info over dit geweldige concept? Check de website  www.lena-library.com of bezoek de winkel op de Westerstraat 174h in Amsterdam. 

andere artikelen