Gek op alle soorten hummus? Dan ga je zeker genieten van deze variant: Baba ganoush hummus. Bij deze baba ganoush proef je de smaak van naturel hummus én aubergine. De structuur is stevig, maar smeuïg. De Baba ganoush in de supermarkt is
vaak wat slapper van structuur en dat vind ikzelf minder lekker. De aubergine wordt met knoflook en kerrie gegaard en dat is wat deze hummus
lekker en speciaal maakt. Eet deze baba ganoush op brood, crackers of met naan. Dat wordt genieten dit weekend :-).
Recept Baba ganoush hummus
– 250 Gram kikkererwten (uit blik of zelfgeweekt en gekookt)
– 4 Grote tenen knoflook
– Olijfolie
– Sap van een halve citroen
– Een eetlepel kerriepoeder
– Peper (ik gebruik rawitpeper of een stukje Madam Jeanette)
– Zout
– Aubergine in lange plakken gesneden (In dit recept is geen tahini nodig)
Bereiding aubergine
Vet een ovenschaal in en leg de aubergineplakken erin. Vet de aubergineplakken met olijfolie. Zet de schaal in een voorverwarme oven (180 graden) voor 15 minuten. Haal na 15 munten de ovenschaal uit de oven en leg de knoflooktenen tussen de aubergineplakken in. Kwast eventueel met wat olie in. Kruid de plakken met een theelepel kerriepoeder. Na 15-20 minuten is de aubergine gaar. Laat afkoelen.
Bereiding Hummus
Pureer de kikkererwten in een foodprocessor tot hummus terwijl de aubergineplakken in de oven garen. Pureer de kikkererwten in eerste instantie met zout, een theelepel kerriepoeder, 100-150 ML water, 2 eetlepels olijfolie en citroensap. Proef terwijl je bezig bent – als het goed is moet de hummus nu al heerlijk smaken! Vind je dat er te weinig van bepaalde ingrediënten in zit? Zoals zout of citroensap? Voeg dan extra toe.
Pureer de aubergineplakken en knoflooktenen met de hummus mee in de foodprocessor zodra deze afgekoeld zijn.
Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je hier.