Koningsdag 2018: de beste feestjes in Amsterdam

Het is bijna tijd voor een van onze favoriete feestdagen van het jaar: Koningsdag! Natuurlijk kun je lekker over de markt slenteren of ergens op straat dronken worden met je vrienden terwijl je naar een fout bandje luistert. Nog leuker is om met je vriendengroep naar een van de vele festivals en feestjes te gaan. Welke? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Uiteraard in Amsterdam, want dat is natuurlijk de place to be om dit heerlijke feestje te vieren!

Oranjebloesem

Oranjebloesem

Locatie: Blijburg aan Zee, Amsterdam
Tijdstip: 12.00 – 20.00 uur
Line-up:  Onder anderen Job Jobse, Tom Trago, Tsepo, enTitia
Ticket: 40 euro
Leuk om te weten: Dit is ons lievelingsfeestje met Koningsdag. Oranjebloesem heeft een ontzettend fijn publiek, een vette line-up en ook dit jaar wordt het festival weer georganiseerd op een van de beste locaties van Amsterdam: Blijburg aan Zee. Dansen op het strand, chillen met een drankje aan het water; het kan hier allemaal. 

Credit: Facebook Loveland
Credit: Facebook Loveland

Loveland van Oranje

Locatie: Meerpark, Amsterdam
Tijdstip: 11.00 – 20.00 uur
Line-up:  Onder anderen Pan-Pot, Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Olivier Weiter, Miss Melera
Ticket:  39,27 euro
Leuk om te weten: De Loveland Oranje editie is altijd erg populair en daarom is er dit jaar gekozen voor een nog groter terrein. Meer plek om te dansen en meer ruimte om te chillen op het gras. Mocht je van grote festivals houden dan is Loveland van Oranje een goede optie. 

Credit: Facebook Meneer Nieges
Credit: Facebook Meneer Nieges

Koning Nieges x Baskets X FluFlu

Locatie: Meneer Nieges, Amsterdam
Tijdstip: 11.00 – 15.00 uur 
Line-up:  TBA
Ticket: Gratis
Leuk om te weten: Bij Nieges, aan het IJ, kun je terecht voor eten, drinken, ballonnetjes maar vooral muziek! Ook fijn is dat deze locatie lekker intiem is en dat betekent dat je al je vrienden binnen handbereik hebt. Extra voordeel: dit feestje is helemaal gratis!

Credit: Facebook Kingsland
Credit: Facebook Kingsland

Kingsland Festival 2018

Locatie: RAI, Amsterdam
Tijdstip: 12.00 – 20.00 uur
Line-up:  Onder anderen Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano, Lil Kleine en De Jeugd van Tegenwoordig
Ticket: 43,10 euro
Leuk om te weten: Bij Kingsland, met 100.000 bezoekers het grootste Koningsdagfeestje van Amsterdam, is er voor ieder wat wils. Hier vind je vier verschillende stages met elk een andere genre; van hardstyle, techno, Nederlandse hiphop tot aan live acts. 

cartel

Cartel Kingsday 

Locatie: Westerunie, Amsterdam
Tijdstip: 12.00 – 20.00 uur & 20.00 – 07.00 uur 
Line-up:  Onder anderen: Antal, Optimo, Sandrien, Interstellar Funk en Titia
Ticket: Overdag (12.00 – 20.00 uur) betaal je 15 euro voor een ticket. In de avond (20.00 – 7.00 uur) koop je een kaartje voor 30 euro per stuk
Leuk om te weten: Bij Cartel Kingsday kun je de hele dag op het gezellige Konneplein voor de Westerunie uit je dak gaan. Ben je er om 20.00 uur nog niet klaar mee? Dan kun je voor 10 euro een kaartje kopen en binnen in het Transformatorhuis, Westerliefde en de Westerunie verder feesten tot diep in de nacht. 

andere artikelen