Italiaans eten en genieten van kunst bij GaleriAAA by Mangiare in Rotterdam

Mangiare, bekend van twee andere zaken in Rotterdam, heeft samen met kunstenaarscollectief AAAFresh123 een restaurant geopend in hun galerie aan de Zaagmolenkade. De drie mannenlijke kunstenaars vonden het nogal zonde dat ze alleen de muren van de de twee ateliers die ze tot hun beschikking hadden gebruikten. Ze waren dus al een poosje op zoek naar een samenwerking. Toen ze Aggy en Marlous van Mangiare ontmoetten was er direct een klik. Sindsdien is de galerie dus niet alleen een ruimte om te genieten van kunst, maar kun je er ook lunchen, dineren en borrelen. 

GaleriAAA is niet zomaar een galerie. Het is niet stijfjes, maar toegankelijk voor iedereen. Zelf noemt het kunstenaarstrio hun galerie 'de woonkamer van de stad'. Iedereen is er welkom en zo voelt het ook meteen als we de deur binnenstappen voor een perslunch en een ontmoeting met Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faassen. 

rot2

Italiaanse happen, goede wijnen & goddelijke lasagne 

We worden welkom geheten met een glas wijn en gaan na een korte kennismaking met de mannen al snel aan tafel om verder te praten over dit nieuwe concept terwijl we een Italiaans menu gepresenteerd krijgen. We starten met een gigantische borrelplank met romige burrata, vitello tonato en hemels lekkere groenten. Als hoofdgerecht eten we de lekkerste lasagne die we in tijden hebben gegeten en tussen het eten en borrelen door komen we meer te weten over het kunstenaarstrio en vangen we al een glimp op van de schilderijen aan de muur. 

rot3

Expositie: 'De Kleur is Terug'

Wanneer we uitgegeten zijn krijgen we een rondleiding door het prachtige atelier en komen we erachter dat deze mannen apart én samen kunst maken. Hun nieuwe expositie 'De Kleur is Terug' draait om het besef dat de mens na een oorlopg de kleur van het leven uiteindelijk weer terug weet te brengen, waar ook ter wereld. In mei 2020 is het tachtig jaar geleden dat Rotterdam door de Duitsers werd gebombardeerd. Veel prachtige gebouwen uit het stadscentrum werden hierbij met de grond gelijk gemaakt. Volgens het kunstenaarstrio stelt het stadsbeeld tegenwoordig nog wel eens teleur, maar heerst er bij Rotterdammers wel steeds meer het gevoel dat de stad stukje bij beetje meer gaat stralen. Wat je van de schilderijen kunt verwachten? In ieder geval veel kleur ;). 

rot4

Wanneer je geinteresseerd bent in kunst en/of van de Italiaanse keuken houdt is GaleriAAA by Mangiare zeker de moeite waard om even langs te wippen. De sfeer die er hangt is heel relaxed en zeg nou zelf: met wijn én lekker eten is kunst kijken toch nog een stukje leuker? Special events (zoals livemuziek op zondag) en het (lunch)menu, dat wekelijks wisselt, vind je op de website

Adres: Zaagmolenkade 124, Rotterdam

 

andere artikelen