8 x hier in Amsterdam kijk je live de (halve) finale van het Eurovisie Songfestival

De Eurovisie Songfestival-week is losgebarsten en dat betekent dat je de halve finale en de grote finale gezellig met al je vrienden in de kroeg, op het dak met uitzicht over de hele stad of op een boot kunt kijken. Dinsdag 7 mei vindt de eerste halve finale plaats. Op donderdag 9 mei is de tweede halve finale waar Joost Klein aan het einde van de avond moet optreden en de grote finale is op zaterdag 13 mei. In dit artikel vind je 8 x plekken in Amsterdam waar jij het Songfestival gezellig samen met je vrienden live kunt kijken.

  1. Prik

De echte die-hard Songfestivalfans weten hoe gezellig het is om bij gaybar PRIK het Songfestival te kijken. Hier kijk je beide halve finales en de finale is zowel binnen als buiten te zien. Mocht je na de finale nog geen afscheid kunnen nemen van dit hysterische festijn? Op zondag 12 mei kun je bij Prik meedoen aan songfestivalkaraoke.

Adres: Spuistraat 109, Amsterdam

2. Bitterzoet

Groot fan van Joost Klein? Bij Bitterzoet kun je van 20.00 tot 01:00 de tweede halve finale met Joost op een groot scherm kijken samen met 3FM Dj’s Jamie en Olivier die hun radio-uitzending presenteren vanaf deze locatie. Kaartjes voor deze Europapaparty kosten 6,50 euro per persoon en zijn hier te bestellen.

Adres: Spuistraat 2, Amsterdam

3. De Montmartre-boot

Café Montmartre is helaas al een poosje dicht maar speciaal tijdens deze Songfestival-week organiseren ze een bootfeestje waarop je naar de grote finale kunt kijken. Voor 35 euro pp krijg je entree, een welkomstdrankje, hapjes en tussendoor draait dj Ron jullie favoriete Songfestivalhitjes.

Opstaplocatie: Ruijterkade 14 Amsterdam
Tijdstip opstappen: 20.00 uur

4. Restaurant Elixer

Restaurant Elixer is sowieso een heerlijke plek om te eten en te borrelen maar je kunt er ook de finale van het Songfestival kijken tijdens ‘Kom Kijken & Kanen bij Elixer’. Verwacht veel bier, borrelhapjes en gezelligheid.

Adres: Batjanstraat 1A, Amsterdam

5. Exit Café

Beide halve finales én de grote finale kun je kijken in de Reguliersdwarsstraat bij het altijd gezellige Exit.

Adres: Reguliersdwarsstraat 42, Amsterdam

6. Zoku

Bij Zoku kijk je de Songfestivalfinale op het dakterras waar een groot scherm staat. Entree kost 20 euro per persoon waar bij een welkomstdrankje bij inbegrepen zit.

Weesperstraat 105, Amsterdam

7. Boca’s

Donderdag kun je eerste de halve finale met Joost kijken bij Boca’s onder het genot van lekkere drankjes en hun welbekende borrelplanken. Gaat Joost door naar de finale? Dan kun je hier ook tijdens de finale terecht.

Adres: Westerstraat 30, Amsterdam

8. Café The Queen’s Head

Als je in dit altijd veel te gezellige kroegje op de Zeedijk de finale wil kijken weet dan dat je er vroeg bij moet zijn want voor je het weet zit dit kleine Amsterdamse cafeetje propvol.

Adres: Zeedijk 20, Amsterdam

andere artikelen