Ik ben gek op saffraan, denk aan paella, saffraankip, risotto Milanese, maar je kan zoveel meer met dit ‘rode goud’. Ik bedacht daarom dit heerlijke gerecht met gnocchi en een romige saus van saffraan. Echt comfortfood om van te genieten na een lange dag werken. Een groot pluspunt: het staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel.
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 325 gram gnocchi
- 100 ml groentebouillon
- 75 ml kookroom
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 25 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel mascarpone
- 1 buisje saffraan
- Verse peterselie (2/3 takjes, fijngehakt)
- Citroensap
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Verhit 25 gram roomboter in een steelpannetje en fruit de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de saffraan, kookroom en groentebouillon toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus pruttelen op middelhoog vuur totdat deze wat ingedikt is.
- Breng een grote ketel met water en wat zout aan de kook en kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Roer – zodra de saus goed is ingedikt (beetje ‘’pastasaus-achtig’’) – één theelepel mascarpone erdoor en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
- Meng de gnocchi door de saus, voeg de fijngehakte peterselie en Parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar.
- Strooi eventueel voor serveren nog wat verse peterselie en wat zwarte peper over de gnocchi.
Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram.