El Pibe nieuw Argentijns restaurant in Amsterdam West

In het voormalige Paso Doble aan de Westerstraat in Amsterdam zit sinds kort een nieuw restaurant: El Pibe. Bij deze zaak staan Argentijnse gerechten op het menu. Voor wie van vlees houdt zit bij El Pibe dus helemaal gebakken. Al helemaal omdat de eigenaren half Argentijns zijn en de menukaart is samengesteld met behulp van hun Argentijnse opa en oma. Wat je kunt verwachten? Streetfood, fingerfood maar vooral heerlijke grote stukken vlees. 

foto1

Wij beginnen de avond met een fles heerlijke brut en de calamares waar niks mis mee is. Daarna kunnen we kiezen uit drie verschillende ceviches (12,50 euro), een met tonijn, garnalen of portobello. We kiezen voor tonijn en krijgen een mooi opgemaakt bordje met heerlijke ingredienten. Vooral de watermeloen bij de ceviche is verrassend. Enige jammer is dat de kok flink is uitgeschoten met de sojasaus waardoor de smaak van de andere ingrediënten wegvalt. Ook van de homemade buns (8 euro) worden we niet heel vrolijk. Het vlees is te taai, het broodje is te hard en het ziet er gewoon niet heel smakelijk uit. 

foto 2

Hoge verwachtingen hebben we na de voorgerechtjes dus niet meer. Totdat we bij het hoofdgerecht komen. Daarbij heb je keuze uit vijf verschillende soorten vlees, zoals een 200 gram Argentijnse entrecote (16,50 euro), een tenderloin steak  van 200 gram (23,50 euro) en 300 gram rib eye steak voor 24,75 euro. We proeven van alles wat en ja, dit is dus waar ze bij El Pibe wél  heel goed in zijn. Het vlees is heerlijk mals, de porties zijn top en goed op smaak gebracht en de soort kaas lasagne die erbij geserveerd werd is ontiegelijk lekker. 

Al met al is het dus helemaal goed gekomen. Daarnaast is de dame in de bediening, die helemaal in haar uppie een vol terras stond te bedienen, ontzettend vriendelijk, snel en zullen we zeker voor een lekkere cocktail, een glas bubbels en een lekker stuk vlees nog eens terugkomen!

Adres: Westerstraat 86, Amsterdam
Reserveren: www.elpibe-amsterdam.nl 

 

andere artikelen