Misschien weten jullie het al, maar ik hou van ontbijtjes met havermout, yoghurt en vooral geen brood. Het is voedzamer, gevarieerder en vooral heel lekker. Vandaag deel ik alvast een receptje waar je dit weekend een voorraadje van maakt en de hele week snel en gezond mee kunt ontbijten: ontbijtrepen met havermout en blauwe bessen.

Ik probeer altijd de tijd nemen om elke ochtend te ontbijten. Vaak maak  ik m'n ontbijt de avond ervoor zodat ik er in de ochend geen tijd aan hoeft te besteden. Maar zoals iedereen kom ik ook wel eens in tijdnood en deze ontbijtrepen met havermout zijn dan ideaal om mee te nemen. Je maakt ze direct voor de hele week, hoe handig. Het recept is ook nog eens easy peasy en gezond. Maak het op een zondag wanneer je chill bent en alle tijd hebt. Hier het recept. 

Benodigdheden: een blender of foodprocessor

•                  20 Eetlepels havermout

•                  5 Dadels, van te voren fijn gesneden

•                  Ongeveer 150-200 ML ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)

•                  2 Handjesvol blauwe bessen

•                  2 Eetlepels vanille aroma (flesje van Dr. Oetker)

•                  Optioneel : eetlepel pindakaas (of een ander ingrediënt)

Bereiding

Doe de havermout, fijngesneden dadels en alle andere genoemde ingrediënten in de blender en mix het een paar seconden. Het hoeft geen pap te worden, maar alles moet net iets fijner. Begin eerst met 150 ML melk, je kunt er altijd wat bij doen. Het moet niet te waterig worden, meer een stevig havermoutpapje.

Schenk de mix in een kleine ovenschaal of bakblik (20-30 cm) waar je bakpapier inlegt.

 Doe de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30-45 min (afhankelijk van het soort oven). Het duurt even voor de repen harder worden, hiervoor moet je het helemaal laten afkoeken. Eenmaal afgekoeld kun je de havermoutplak met gemak in repen snijden.

Snijd de repen in een breedte van ongeveer 3 of 4 cm.

Meer recepten van Mitu? Op haar website (www.mitusmeatlessfood.com) vind je allerlei lekkere en plantaardige recepten.

Geef een reactie