Fris, bijzonder lekker en niet al te moeilijk. Zo’n recept waarvan je weet: dit is een succes! Of je het nu maakt als ‘fingerfood’ of als hoofdgerecht, de quessadillas doet het altijd goed.
Ingrediënten voor 18 kleine puntjes (of 12 grote punten)
– 6 grote wraps
– 500 gr kippendijfilet reepjes
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 70 gr tomatenpuree
– 2 tl paprikapoeder
– 2 tl chilipoeder
– Peper en zout naar wens
– 300 ml water
– Optioneel: mais, bonen, paprika
Garnering
– Geraspte kaas
– Zure room
– Bieslook
– Optioneel: sour cream dip mix (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
Bereiding
Snijd de ingrediënten (knoflook, ui en eventueel paprika) in kleine stukjes en fruit het aan in de pan. Voeg vervolgens de kippendijfilet reepjes toe.
Wanneer de kip begint te garen voeg je de kruiden, tomatenpuree en het water toe en laat je het 10 minuten pruttelen op middel hoog vuur.
Leg een wrap in een droge koekenpan en bestrooi de helft met wat geraspte kaas. Vervolgens doe je de kip erbij, strooi je er nog wat geraspte kaas overheen en vouw je hem dubbel. Bak de wrap twee minuten, draai hem vervolgens om en bak de andere helft ook nog twee minuten.
Snijd de quesadilla in drie punten (of twee grote punten) en serveer het met wat zure room, bieslook en een frisse salade.