Faye’s recept: finger food

We kennen het allemaal wel: van die verjaardagen waar er in een kringetje wordt gezeten en er een plakje worst en een stukje kaas geserveerd wordt. Niks mis mee natuurlijk, maar het kan ook anders én zonder dat het teveel tijd kost. 'Think out of the box'. Hier mijn favorieten op een rijtje:

 

avocado slices

Avocado slices
Begin met het snijden van de avocado in mooie reepjes en vul vervolgens de inkepingen met geitenkaas. Wikkel ze vervolgens in parmaham of seranoham.

caprese sticks

Caprese sticks
Gebruik verschillende kleuren cherrytomaatjes, rijg ze samen met mozzarellabolletjes aan een stokje en stop er een blaadje basilicum tussen. 

Macho nachoMacho Nacho
Vul een ovenschaal met nachos, geraspte kaas, rode ui en stukjes tomaat. Zet het voor 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (180gr). Om het af te maken verspreid je er wat verse guacamole of crème fraîche overheen.

Fris en fruitig
Fris en fruitig 
Verzamel een aantal stukken vers fruit op een schaal. Denk aan schijven meloen of een tros druiven.

Mediteraans plankje

Mediteraans plankje
Koop verschillende soorten ham en leg er wat mozzarella, gorgonzola, geitenkaas en tomaatjes bij voor een heerlijk mix & match plankje.

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'. 

andere artikelen