Faye’s recept: Choco truffels

We hebben Sinterklaas nog niet uitgezwaaid of de kerstman staat al om de hoek te kijken. Nou moet ik bekennen dat ik dat helemaal niet zo erg vind, want wat voor de kids Sinterklaas is, is kerst voor mij.

Gezelligheid, cadeautjes en eten. En hoewel ik vind dat je in december best de teugels wat mag laten vieren, moet je wel zorgen dat je niet helemaal van het pad afraakt. Daarom een recept met een verrassend ingrediënt die niemand zal proeven, beloofd!

truffels-dienblad

Wat heb je nodig voor 15 truffels:

Ingrediënten
– 1 avocado (rijp)
– 200 gr pure chocolade (minimaal 70%)*
– Cacaopoeder
– 1 tl kaneelpoeder
– Kokosrasp
– Optioneel: framboosjes en honing  

* Ik heb de kookchocolade 74% van Verkade gebruikt, lekker en in handige deelblokjes van 25 en 10 gram.

truffels-en-framboos

Bereiding
Hak de helft van de pure chocolade tot kleine stukjes (niet te fijn). Smelt de andere helft van de chocolade au bain-marie. Meng vervolgens de gesmolten chocolade met de inhoud van de rijpe avocado. Prak het geheel zo fijn dat er geen klontjes meer in kunnen zitten. Wacht totdat het avocado/chocolademengsel op kamertemperatuur is en roer de stukjes fijngehakte chocolade erdoorheen samen met een theelepel kaneelpoeder en een eetlepel kokosrasp. Zet het geheel vervolgens een uurtje in de koelkast. 

Schep met een theelepeltje steeds een portie uit de kom en rol er mooie ronde balletjes van met je handen. Wanneer je tevreden bent met de vorm, haal je de balletjes door de cacaopoeder heen, legt ze op een schaaltje en besprenkel ze met kokosraps. Je kunt ze vervolgens direct serveren of bewaren in de koelkast. 

Dit perfecte snackje in een redelijk verantwoord jasje is ideaal voor de feestdagen. Leuk het op met wat framboosjes of rode bessen, ‘a touch of honey’ en je krijgt geheid iedereen zoet!

Wil je meer inspiratie:
Om zelf te maken: Guilty Pancakes
Om zelf te maken: Bloemkoolrijst
Faye’s recept: Patatas bravas
Faye’s recept: Homemade crackers
Faye’s recept: Winterse pasta
Nog meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina

andere artikelen