Dit zijn de 5 leukste strandfeestjes van 2024

Op zoek naar de leukste strandfeestjes? Voor de zon, zee en strand liefhebber zetten wij de leukste feestjes en festivals in op en bij het strand voor je op een rij. Of je nou van surfen houdt of graag een beetje fancy gaat, in dit lijstje vind je van alles voor mensen die één ding wel met elkaar gemeen hebben: ze houden van dansen met hun blote voeten in het zand. Dus smeer je in met een goede laag SPF, trek je fijnste beach-outfit aan en dans de zon onder op een (of elk) van deze geweldige events!

Door Victoire Klaassen

Ondergetekende houdt van outdoor en watersporten. Gooi muziek, lekker eten, drinken én dus een heleboel toffe workshops en activiteiten in de mix. En je snapt waarom de eerste vermelding in deze lijst gaat naar Madnes.

Madnes

Op het surf en skate festival op Ameland MadNess vind je alles wat je zomerse hartje begeert. Denk aan zee, strand, golven, bands, DJ’s, skate shows én wordt er gedacht aan het klimaat. Je kaartje is ínclusief toegang to alle clinics, meld je hier lekker op tijd voor aan om je plekje te verzekeren of loop langs om te zien of er nog uitvallers zijn. Geloof me, na een weekend Madnes heb je er twintig nieuwe hobbies bij. Je kunt de nodige actiesporten doen (zoals surfen), creatief bezig gaan (zandkastelen bouwen) en zelfs jodelen!

Madnes
Datum: 4, 5 en 6 juli 2024
Locatie: Nes Ameland

Het festival is uitverkocht, maar het (vrij actieve) resale platform vind je hier.

We Can Dance

Over een geheel andere boeg komen uit we over de grens in Belgie, namelijk op We Can Dance. Hier kun je los op je allermooiste outfits, deel van de voorpret zit ‘m namelijk in de dresscode die elk jaar bekend gemaakt wordt in de maanden voor het festival. Iedereen doet ontzettend zijn best om mooie looks te creëren en dat levert een bonte parade práchtige bezoekers op. Echt, al zou je de hele line-up overslaan en de hele dag mensen kijken met een glas wijn, je zou een geweldige tijd hebben! Maar beter sla je die niet over natuurlijk want ook de line-up biedt niets dan geweldige opties.

De dresscode van 2024 is: Drop in the Light, Rise in the Dark. Dat valt allemaal heel vrij te interpreteren natuurlijk, dus koop je kaartje en laat je fantasie de vrije loop op niet één maar twee weekenden beging augustus.

We can dance, ook wel het coachella van Knokke. Amai. 

We Can Dance
Datum: 3 & 4 en 10 & 11 augustus 2024
Locatie: Knokke-Heist

Wolvenroedel Zongeluk

Een van de leukste strandfeestjes van het jaar – of gewoon de leukste – is Zongeluk van Wolvenroedel bij Bohdi Beach op het Zuidstrand van Zandvoort. Deze plek is sowieso een aanrader maar op deze dag nog net een beetje meer.

Sowieso zijn de feestjes van Wolvenroedel geweldig als je net als ondergetekende de hoogbejaarde leeftijd van 36 hebt bereikt maar graag nog een dansje doet hier of daar. Het publiek is pak ‘m beet tussen de 25 en 45. Dat is toch lekker flirten in de zomer als je geen 20 meer bent maar wél single 😉

Kaartjes koop je via de website.

Wolvenroedel Zongeluk
Datum: 10 augustus 2024
Locatie: Bodhi Beach, Zandvoort

Strandverblijf

Dit is een feestje waar we vorig jaar spontaan belandden, maar die nu met dikke letters in onze agenda’s staat. … en Manii Beach slaan de handen ineen voor dit geweldige festival op de fijnste plek van Zandvoort – je raadt het al – het Zuidstrand. Daar morgen meer van dit soort heerlijk feesten heenkomen!

Strandverblijf
Datum: 17 augustus 2024
Locatie: Zandvoort

Surfana

We blijven nog even in het thema ‘surfen en andere watersporten’, Surfana is een intiem festival op strand bloemendaal. Bezoekers strijken neer bij Camping de Lakens, maar qua gevoel ben je eerder in Moliets-et-Maâ, Biarritz of op een andere zuid-west franse surfbestemming. Dat komt door de heerlijke, beschutte setting in de duinen en de surfcamp vibes over het gehele festivalterrein. Ook op surfana is van álles te beleven qua muziek, workshops en beweging. Met een beetje geluk heb je heerlijk weer en breng je de dagen op blote voetjes, in bikini op het zand door. Genieten!

Surfana Je kunt kiezen voor dagkaarten óf een weekender, die koop je hier.

Surfana
Datum: 6, 7 en 8 september 2024
Locatie: Bloemendaal aan Zee

Deze festivals zijn allen hoogstpersoonlijk getest – en dat was hard werken! 😉 – door Victoire. Na dertien jaar in Amsterdam besloot zij dat het tijd werd om de rust op te zoeken. Zoals de gemiddelde millennial dat deed na de pandemie, pakte ze haar coronahondje onder de arm en ging ze op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Een jaar en vijf huizen verder belandde ze in Zandvoort en wist meteen: hier ga ik voorlopig niet meer weg. Ze is niet meer bij de zee weg te krijgen, dus als je haar op een feestje spot, is de zee nooit ver weg!

andere artikelen