De vijf hotspots van Amayzine-editor Elke Wijnands

Ze is bloedmooi, altijd goed gestyled en dan kan ze ook nog eens hartstikke leuk schrijven. We hebben het over Elke Wijnands, één van de vaste gezichten van Amayzine.com. Daarvoor schrijft ze over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar nauwelijks over één van haar grootste hobby's: eten met vrienden. Wij waren reuze benieuwd naar waar Elke het liefst uithangt en dus vroegen we haar om haar favoriete plekjes met ons te delen. 

Loft Sixty One
Loft Sixty One

Ontbijt: Lot Sixty One en Denham The Jeanmaker Coffee & Concepts

"Heel erg dit maar ik skip het ontbijt heel vaak. Ik begin mijn ochtenden het liefst met koffie bij Lot Sixty One op de Kinkerstraat of bij DENHAM The Jeanmaker Coffee & Concepts."

Lot Sixy One: Kinkerstraat 112, Amsterdam
Denham The Jeanmaker Coffee & Concepts: Prinsengracht 531, Amsterdam

koala republic

Lunch: Koala Republic

"In Amsterdam West heb je tegenwoordig een nieuwe zaak van de vriend van een vriendin van me: Koala Republic heet het. Alle gerechten zijn gezond maar no worries, absoluut niet saai. En de zaak zelf is ook nog eens heel cool gestyled van binnen wat dan weer een mooie bonus is."

Koala Republic: Jan Evertsenstraat 115, Amsterdam

pizza

Diner: Pazzi

"Ik kan nu wel iets super chique gaan noemen maar eerlijk, geef me de Boscaiola pizza van Pazzi en ik ben het allergelukkigst."

Pazzi: De Clercqstraat 93, Amsterdam

de ysbreeker

Favoriete terras: De Ysbreeker

"Ik heb De Ysbreeker weer helemaal opnieuw ontdekt. Vroeger kwam ik hier nog wel regelmatig, toen opeens weer een tijdje niet, maar sinds kort kan je me hier zeker vaker spotten op het terras. Hoogstwaarschijnlijk met mijn zus en heel veel oesters."

De Ysbreeker: Weesperzijde 23, Amsterdam

De Waterkant
De Waterkant

Favoriete borrelplek: De Waterkant en Meneer Nieges

"Als het zonnetje schijnt zijn er eigenlijk twee vaste stekkies waar ik te vinden ben. Je hebt de Waterkant, ik noem dit voor de grap vaak mijn achtertuin omdat ik zelf ook in West woon maar helaas geen tuin of balkon heb, maar ook Meneer Nieges is favoriet om te borrelen als het weer het toelaat. Zo’n borrel met mijn vrienden begint vaak zo rond een uurtje of twee (meestal op zondag) en eindigt vaak op een tijdstip waarvan we er maandagochtend heel veel spijt van hebben. But always worth it uiteindelijk.

Waterkant: Marnixstraat 246, Amsterdam
Meneer Nieges: Westerdoksdijk 40H, Amsterdam

Lees ook:
De vijf hotspots van blogger Kae (Foodnerdz)

andere artikelen