De vijf hotspots van Bénine Bijleveld

De grootste passie van Bénine Bijleveld is eten en koken. Ze schrijft er dagelijks over op haar succesvolle blog BeninesKitchen.com en onlangs bracht ze samen met Kim Feenstra het kookboek 'Food Talk' uit, een boek vol met de lekkerste glutenvrije recepten. Bénine, woonachtig in Amsterdam, is namelijk allergisch voor gluten. In deze rubriek deelt ze haar favoriete plekjes waar zij het liefst glutenvrij eet. 

Ontbijt: Thuis

"Het is dus heel sukkelig, maar ik ontbijt het allerliefste thuis. Dat heeft ook wel te maken met het feit dat Nederland echt een broodcultuur heeft wat betreft ontbijt. Daardoor is er buiten de deur weinig glutenvrij te vinden. Ik ontbijt doordeweeks heel standaard met Griekse yoghurt, granola, bosbessen en honing. In het weekend heb ik meer tijd en bak ik pannenkoekjes of lekkere glutenvrije broodjes met mooie ingrediënten erop."

Hotel V

Lunch: Hotel V

"Voor lunch of diner ga ik graag naar Hotel V. Het is mijn vaste stekje geworden en ze hebben er een fijne kaart. Tevens hebben ze gigantisch veel lekkere wijnen en een goede bediening. Daarnaast weet ik dat ze glutenvrij brood voor mij hebben en dus veel dingen kunnen maken. Maar meestal kies ik voor de lunch een uitgebreide salade of een of andere fancy omelet."

Adres: Fizeaustraat 2, Amsterdam

Diner: De Japanner

"Dat is een lastige, want ik heb enkele vaste restaurants die ik rouleer. Op het moment ben ik heel erg blij met De Japanner, een restaurantje op de Albert Cuypstraat. Fantastisch hoe zij van een simpele ruimte een goed restaurant hebben kunnen opzetten. Bij De Japanner zijn ze goed op de hoogte in welke gerechten gluten zitten en hebben ze ook glutenvrije sojasaus voorhanden. Daarnaast maken ze verrukkelijke cocktails en draaien ze R&B hitjes uit de 90’s. Oja, ook best fijn: ze zijn tot 3.00 uur open, kun je dus ook na een dansje in de stad nog sushi komen eten. Scheepskameel, Breda en Jacbosz zijn restaurants die nog op mijn lijstje staan om te proberen."

Adres: Albert Cuypstraat 228, Amsterdam

Borrel: Schilders

"Zelf ben ik niet echt verknocht aan een bepaalde borrelplek. Vereiste is dat ze lekkere wijn moeten hebben of anders glutenvrij bier. Cocktails mogen ook, ik houd van een Bellini (maar die maken ze bijna nergens écht lekker), Dark & Stormy of een goede Gin & Tonic. Qua locatie beland ik vaak in de Pijp, vooral bij Schilders, maar stiekem vind ik Oud-West ook heel erg leuk. Tevens beginnen we een avond vaak bij mij thuis; ik maak een paar lekkere crostini’s, zet wat olijven op tafel en trek een goede fles wijn open."

Adres: Eerste van de Helststraat 45, Amsterdam

girassol

Terras: Girassol

"De terrassen aan de Weesperzijde zijn fantastisch omdat je er tot laat zon hebt, graag zit ik dan bij Girassol. Daarnaast vind ik de Waterkant echt gezellig, iedereen zit op de grond om van de zon te genieten. Als ik ga eten, vind ik het terras van Riva perfect en ze hebben erg goed eten. Ach en de Pijp is natuurlijk ook best gezellig, al vind je daar geen zonnestraal."

Adres: Weesperzijde 135, Amsterdam

Lees ook:
De vijf hotspots van Fred van Leer
De vijfhotspots van Arie Boomsma
De vijfhotspots van Kae Sutherland

andere artikelen